Laundry Day gaat een beetje terug naar de beginjaren

Print
Liefhebbers van vintage noteren best 3 september in hun agenda: het festival Laundry Day pakt die dag namelijk ook uit met een eenmalige comeback van de iconische vintagewinkel Naughty I. “We openen op het terrein een shop vol vintage, met heel veel glitter en zotte party-outfits”, zegt organisator Luc Carpentier.

Van 1996 tot 2006 was Naughty I, de tweedehandszaak van Luc Carpentier – de peetvader van Laundry Day – een begrip in de Kammenstraat. Achttien jaar geleden, in 1998, begon Laundry Day er als een bescheiden straatfeestje, vandaag is het een van de grootste dancefestivals van ons land. Carpentier wil met de negentiende editie, op 3 september, terug naar hoe het allemaal begon.

En daar hoort dus ook Naughty I bij. “Ik wilde nog eens mijn eigen goesting doen. We zetten op het terrein een echte shop op poten, met geweldige vintage uit de jaren 70, 80 en 90”, zegt Carpentier. “De mensen gaan er snel bij moeten zijn, want met twee bonnetjes kun je een kledingstuk kopen. We gaan er compleet over: glitter is codewoord, party-outfits, fan-tás-tische stukken uit de jaren 80. Ik heb dat altijd gehad: het moet fout zijn – zo fout dat het terug goed is. Kijk maar naar Discobaar A Moeder.” (cfaj, jas)

In de video zie je een impressie van de beginjaren van Laundry Day, dat toen nog in de Kammenstraat plaatsvond.

Praktisch

Laundry Day, zaterdag 3 september, www.laundryday.be 
Tickets ook te koop in de pop-up van Fish & Chips, Huidevettersstraat 57. Op zaterdag 27 augustus is daar een dj-set en worden er tickets en andere mooie prijzen weggegeven.