Regenseizoen kostte al ruim 250 mensenlevens in India

Print

Sinds de start van het regenseizoen in juli zijn al meer dan 250 mensen omgekomen in drie Indiase deelstaten, zo hebben de autoriteiten donderdag bekendgemaakt. In de staten Bihar, Uttar Pradesh en Madhya Pradesh zijn intussen al vele tienduizenden mensen geëvacueerd als gevolg van de moesson.

Volgens inwoners van Varanasi, een bekend pelgrimsoord voor hindoes aan de rivier de Ganges, zijn de huidige overstromingen de ergste in decennia. De scholen in het voormalige Benares hebben de deuren gesloten en hulpverleners proberen per boot drinkwater, voedsel en medicijnen te brengen naar de inwoners die vastzitten in overstroomde delen van de stad.

Premier Narendra Modi toonde zich “diep bezorgd” over de overstromingen in Varanasi. In Uttar Pradesh, waar Varanasi gelegen is, kwamen volgens lokale media al meer dan 40 mensen om het leven. De dodentol ligt nog hoger in Bihar, waar minstens 127 mensen overleden. In Madhya Pradesh telden hulpverleners al minstens 103 dodelijke slachtoffers van de moesson.

Regenseizoen kostte al ruim 250 mensenlevens in India
Foto: AFP
Nu in het nieuws