Vier illegalen aangetroffen in truck na dodelijk ongeval op E40

Bij een zwaar verkeersongeval op de E40 richting Frankrijk ter hoogte van Westkerke zijn één dodelijk slachtoffer en vijf zwaargewonden gevallen. Dat bevestigen de West-Vlaamse wegpolitie en het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge. Het ongeval gebeurde in de staart van een file die was ontstaan door maaiwerken in de berm. In een van de betrokken vrachtwagens werden vier illegalen aangetroffen.

gjs

© vln

Het ongeval gebeurde even na 9 uur ter hoogte van de afgesloten snelwegparking in Westkerke. Een vrachtwagen is er ingereden op de staart van een file. Die file was ontstaan doordat men bezig was met het maaien van de berm langs de snelweg.

Bij het ongeval raakte een Citroën Saxo gekneld tussen twee vrachtwagens. Eén van de inzittenden kwam hierbij om het leven. Wellicht gaat het om een 40-jarige man uit La Louvière. Zijn vriendin was de bestuurster van de wagen. Zij raakte zwaargewond, net als haar dochter die op de achterbank zat. In totaal werden vijf gewonden in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis. Ondertussen zou het levensgevaar wel geweken zijn.

© vln

In een van de vrachtwagens werden vier mensen zonder papieren aangetroffen. Zij zouden ongedeerd zijn gebleven en werden ingerekend door de politie. "Ze hadden gisteren hun uitwijzingspapieren gekregen en wilden hoogstwaarschijnlijk de oversteek naar Groot-Brittannië maken", aldus de wegpolitie van West-Vlaanderen bij VTM Nieuws.

De E40/A18 is aan het knooppunt in Jabbeke momenteel volledig afgesloten. Bestuurders werd aangeraden om de A10 te volgen tot in Oudenburg. Via een lokale omleiding langs de N385 en de N33 kan men dan ter hoogte van Gistel opnieuw de E40 richting Frankrijk oprijden. Ondertussen staat echter ook op de A10 richting Oostende een lange file. Ook op de secundaire wegen in de buurt van Oudenburg staan files.

Het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge heeft een verkeersdeskundige ter plaatse gestuurd om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nu in het nieuws