Eén dode en minstens 22 gewonden bij aanval op universiteit Kaboel

Print

Gewapende mannen hebben woensdagavond de Amerikaanse universiteit in de Afghaanse hoofdstad Kaboel aangevallen. Er werden zware explosies en geweerschoten gehoord. Zeker één student kwam om, honderden anderen zouden zich nog verschuilen in het gebouw. Er is ook sprake van 22 gewonden.

Het hoofd van de ziekenhuizen in Kaboel meldt dat er zeker één student omkwam bij de aanval, minstens 22 anderen raakten gewond. Volgens een bron binnen het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn nog honderden studenten en veel buitenlandse professoren aanwezig in het gebouw. De aanval werd nog niet opgeeïst. 

Elitetroepen zouden het universiteitsgebouw ondertussen omsingeld hebben en schoten uitwisselen met de aanvallers. Die zouden ook bomvesten dragen.

Student Ahmad Shaheer vertelde telefonisch aan persbureau Reuters dat hij opgesloten zit in de universiteit. "We zitten vast in de klaslokalen en er zijn explosies en geweerschoten te horen."

Ahmad Mukthar vertelde aan de BBC dat hij ongeveer 100 meter van de hoofdingang van de universiteit was toen hij verschillende schoten en een enorme ontploffing hoorde. ‘De explosie creëerde zoveel licht dat de hele omgeving oplichtte. Daarna volgden nog meer schoten op de campus en hoorde ik studenten roepen’, aldus Mukthar.

 

 

MEEST RECENT