Deze gewoonte kan je 20 procent meer loon opleveren

Foto: Shutterstock

Mode

Deze gewoonte kan je 20 procent meer loon opleveren

Print
De volgende keer toch maar iets meer je best doen om opgedirkt naar het werk te gaan? Volgens twee sociologen van de University of Chicago kan het in elk geval geen kwaad met het oog op een beter salaris. Vrouwen die meer moeite in hun look steken, zouden tot 20 procent meer verdienen dan hun minder modebewuste collega's.

Twee sociologen van de University of Chicago onderzochten data van 14.000 vrouwen die dertien jaar lang gevolgd werden van de middelbare school tot hun latere carrière. Daarbij werd vooral gekeken naar de link tussen hun aantrekkelijkheid en hun inkomen en daarvoor werden ze gedurende de periode van het onderzoek vier keer ondervraagd en telkens bedacht met een zogenaamde stijlscore.

Er bleek uiteindelijk een correlatie te zijn tussen het gevoel voor stijl en het salaris. Vrouwen die als smaakvol gekleed werden aanschouwd, verdienden ook tot twintig procent meer dan hun collega's waarbij dat niet het geval was. Wie bovendien aandacht besteedde aan make-up en het kapsel deed het nog beter. Bij mannen deed hetzelfde fenomeen zich voor, zij het in veel mindere mate. 

Deze resultaten liggen in de lijn met eerdere bevindingen waarbij werd ontdekt dat mooiere mensen meer verdienen. Maar er is dus hoop, wie zijn uiterlijk niet helemaal mee heeft, kan nog altijd heel stylish voor de dag komen en zo toch wat extra inkomen binnenhalen. 

 

NIET TE MISSEN