Johannes Genard. “Hier geboren en getogen, maar Antwerps spreek ik niet”

Hij is geboren en getogen in de stad. Hij ziet de stad graag, maar toch is hij het dialect niet machtig. Johannes Genard legt gastheer Lucas Van den Eynde op het Dak van GVA uit hoe dat komt.

Iwan Pas

Nog maar 28 is hij. Toch is Johannes Genard als zanger en muzikant bij School is Cool een vaste waarde in de muziekwereld. In 2010 won zijn band Humo’s Rock Rally. “Dat was totaal onverwacht”, zo blikt hij terug. “We wisten wel dat we vrij hoog konden eindigen maar winnen? Nee. Er waren veel groepen met een pak meer ervaring dan wij.”

Als soloartiest coverde hij in januari het nummer Honeybee van Belle Perez. Een instant succes. Een Antwerps zanger zoals Wannes van de Velde zal hij nooit kunnen brengen. “Ik ben geboren en getogen in Antwerpen. Dialect kan ik helaas niet, maar dat is de schuld van mijn ouders", verontschuldigt hij zich lachend.

Johannes groeide op in Berchem. Maar ook andere, vooral minder toeristische wijken van de stad trekken hem aan. Zoals het oude Zuid, waar hij naartoe trekt voor zijn vettige hap.

Meer over het Dak van GVA