Werken aan onafgewerkt woonblok liggen al half jaar stil

Het onafgewerkte woonblok in de Lange Lozanastraat. Foto: Dirk Kerstens

Werken aan onafgewerkt woonblok liggen al half jaar stil

Print
Antwerpen 2018 -

Buurtbewoners maken zich zorgen over een leegstaand woonblok op de hoek van de Lange Lozanastraat en de Vinkenstraat. Huisvestingsmaatschappij Woonhaven belooft snel tot actie over te gaan.

Op de hoek van de Lange Lozanastraat en de Vinkenstraat wil sociale huisvestingsmaatschappij Woonhaven al enkele jaren een gloednieuw woonblok neerpoten. Het gaat om een ontwerp van de bekende architecten Poponcini en Lootens, dat 32 huurappartementen en een winkelruimte omvat. Volgens de oorspronkelijke planning moest het pand in deze perio­de worden opgeleverd, maar het half afgewerkte blok staat al bijna een half jaar troosteloos leeg.

Buurtbewoners vragen zich af hoe het verder moet, maar bij bouwheer Woonhaven stelt men de omwonenden gerust. “De hoofdaannemer (Bouwcentrale Modern, red.) werd zes maanden geleden failliet verklaard, waardoor een curator moest worden aangesteld en we op zoek moesten naar een nieuwe hoofdaannemer”, zegt woordvoerder Jan Hendrickx van Woonhaven. “We wilden in de eerste plaats met de onderaannemers bekijken hoe het verder moest. Maar voor een gedeelte van het gebouw hebben we al zeker een nieuwe aanbesteding nodig. Zo’n zaken vergen tijd, maar het is een kwestie van weken vooraleer de werken opnieuw worden opgestart.”

Aangezien het dak nog niet volledig werd afgewerkt en er nog niet overal ramen in de ruwbouw steken, ontstonden er al snel een aantal duidelijke vochtplekken. Woonhaven maakt zich sterk dat die plekken snel worden weggewerkt. “De vochtproblemen zijn erg oppervlakkig en als ze goed worden aangepakt, zullen ze geen impact hebben op het toekomstige gebouw”, zegt Hendrickx. “Normaal gezien moet het pand volgend jaar rond deze tijd worden opgeleverd. Al kunnen de winterse weersomstandigheden natuurlijk altijd roet in het eten gooien.”

Woonhaven investeert 3,1 miljoen euro in het nieuwe woonblok.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio