Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee

Dit artikel lezen? Meld je aan als abonnee, of start nu jouw gratis proefabonnement.

Dit artikel is exclusief voor abonnees. Lees gratis verder >

“Als Beerschot Wilrijk komt, moet je niet twijfelen”

Simon Vermeiren (centraal) gisteren al meteen in actie op de training bij Beerschot Wilrijk. De spits lijkt het al goed te kunnen vinden met Mo Messoudi en coach Marc Brys. Foto: TOM GOYVAERTS

“Als Beerschot Wilrijk komt, moet je niet twijfelen”

Voetbal1ste amateurklassebeerschot wilrijk - Paars-wit plukt na Fessou Placca nu ook topschutter Simon Vermeiren weg bij Oosterzonen

Beerschot Wilrijk heeft niet lang gewacht om een vervanger te zoeken voor Ernest Nfor. Met Simon Vermeiren haalden ze op het Kiel de topschutter van vorig seizoen weg bij Oosterzonen. Naast Fessou Placca al de tweede spits die paars-wit gaat halen bij de Kempenaars. Gisteren trainde de 25-jarige aanwinst al mee.

Simon, hoe verliep de eerste kennismaking?

Simon Vermeiren: “De spelersgroep en de technische staf heeft me goed ontvangen. Met Bjorn Ruytinx speelde ik nog samen bij OHL, Jan Van Den Bergh kende ik nog van mijn periode bij Heist en Fessou Placca was vorig seizoen bij Oosterzonen mijn spitsbroeder. Met Tom Pietermaat zat ik samen op de topsportschool, dat maakte de aanpassing dus ook wat makkelijker. Op training merk je al meteen dat het niveau hier hoger ligt, maar dat schrikt me niet af.”

Het is allemaal erg snel gegaan?

“Maandag was er het eerste contact en ‘s avonds was alles al in kannen en kruiken. Ik ben niet meer gaan trainen bij Oosterzonen en tekende maandagavond mijn contract (1 jaar plus optie op een extra jaar, red.). Dat gebeurde in het stadion waar ik vorig seizoen nog scoorde voor Oosterzonen. Eén doel weet ik dus al goed staan, nu het andere nog.”

Heb je lang moeten nadenken over deze beslissing?

“Helemaal niet. Als je voor deze club mag komen voetballen, dan moet je niet twijfelen. Ik kom hier terecht in een spelersgroep met tal van goede voetballers en ervaren spelers. Voor een voetballer als ik is het fantastisch om met zulke spelers op het veld te mogen staan. Ik kan nog zo veel van hen leren. Het publiek op het Kiel is ook iets om naar uit te kijken. Ik heb er vorig seizoen al eens van mogen proeven en ik vernam dat er opnieuw 5000 abonnementen zijn verkocht.”

Je werd aangetrokken om doelpunten te maken. Welk type spits ben je?

“Vorig seizoen scoorde ik 24 keer, ik mag dus wel zeggen dat ik een neus voor doelpunten heb. Daarnaast ben ik ook sterk met het hoofd. Ik kan in de voet aangespeeld worden, maar kan ook in de diepte duiken. Natuurlijk moeten we afwachten, maar ik hoop in elk geval op een mooi seizoen.”