Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee

Dit artikel lezen? Meld je aan als abonnee, of start nu jouw gratis proefabonnement.

Dit artikel is exclusief voor abonnees. Lees gratis verder >

“Ik had een sterk seizoen en hoop  op een even leuke afsluiter”

Vicky Van De Peer. “Ik hoop om van de Masters een leuke afsluiter van het seizoen te maken.” Foto: smb

“Ik had een sterk seizoen en hoop op een even leuke afsluiter”

TennisHET NIEUWSBLAD CRITERIUM - Vicky Van De Peer zit dit seizoen aan tien finales en vier tornooizeges

De jonge Vicky Van De Peer zette haar leidersplaats in Het Nieuwsblad Criterium in Vrouwen 1 vorig weekend nog eens extra in de verf met tornooiwinst op TC ’t Sas. Voor de B-15/4 van TC Heiveld was het de tiende finale dit seizoen en de vierde eindzege.

Van De Peer rekende in haar finale af met Evelyne Dom. Een maand geleden stonden beiden ook al tegenover elkaar in de eindstrijd op TC De Pollepel en haalde Van De Peer het vlot met 6-2 en 6-1. Zondag liep het aanvankelijk minder voortvarend voor de speelster van TC Heiveld, maar trok ze uiteindelijk toch opnieuw aan het langste eind.

“Het was echt wel een lastige finale”, blikte Van De Peer terug. “Door de regen werden we verplicht indoor aan te treden en op dat snelle tapijt was Evelyne Dom in het voordeel. Bovendien speelde ze heel sterk en moest ik in de derde set drie matchballen redden. Uiteindelijk haalde ik het nog met 7-5.”

Eerder op de week had Van de Peer ook al de hoofdtabel op het prestigieuze tornooi van Stad Antwerpen gehaald, maar daar sneuvelde ze tegen latere winnares Catherine Chartraine. “Ik was nochtans tevreden over mijn wedstrijd. Ik verloor met 6-2 en 7-5, maar weerde me fel. Op de belangrijke punten moest ik het onderspit delven, maar uit zulke confrontaties leer je enorm veel.”

Nu augustus stilaan op zijn einde loopt, Vicky Van De Peer zich volop concentreren op de Masters bij de jeugd en Vrouwen 1.

“Ik had een sterk seizoen en hoop op een even leuke afsluiter”, aldus Van De Peer. “Daar werk ik nu naar toe. Het leukste moment van dit seizoen? Mijn tornooi op Gym Olympiade, waar ik mijn eerste Belgian Circuit kon winnen. Dat was toch redelijk speciaal en gaf me een boost.”

Straks komen herfst en winter eraan en dat is voor Van De Peer de periode om zich voor te bereiden op een nieuw seizoen. “Ik zal mijn uurtjes training op TC Heiveld blijven happen en me klaarstomen om volgend seizoen te bevestigen”, besluit ze.