Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee

Dit artikel lezen? Meld je aan als abonnee, of start nu jouw gratis proefabonnement.

Dit artikel is exclusief voor abonnees. Lees gratis verder >

“19 goals waren plots niets meer waard”

Koen Carlier. Foto: Gregory Van Gansen

“19 goals waren plots niets meer waard”

Voetbal3de amateurklasse - Koen Carlier Mariekerke

Maandagavond haalde Mariekerke met de 32-jarige Koen Carlier alsnog versterking in huis. De spits komt over van FC Lebbeke, dat vorig seizoen de eindronde won in eerste provinciale Oost-Vlaanderen en naar derde amateurklasse promoveerde. Daar kroonde hij zich met 19 goals in 34 wedstrijden tot clubtopschutter. Vreemd genoeg mocht de ervaren Carlier er dit seizoen beschikken.

Met het aantrekken van Carlier onderstreept Mariekerke zijn ambities voor het nakende seizoen. Carlier begon zijn carrière bij SK Londerzeel, waar hij vijf jaar speelde. Nadien was hij achtereenvolgens actief bij Rupel Boom, Temse, opnieuw SK Londerzeel en FC Lebbeke. Zijn laatste halte werd een succesverhaal… met een wrange nasmaak.

“Ik werd er topschutter, maar die 19 goals waren plots niets meer waard”, doet Carlier zijn verhaal. “Lebbeke kocht bijna een heel nieuw elftal. Slechts een drietal basisspelers bleven. Als zelfs een speler als Mattis Persoons (ex-Bornem, ex-Rupel Boom, red.) al vrede moet nemen met een plaatsje op de bank, weet je dat er veel kwaliteit bij is gekomen.”

“Begrijp me niet verkeerd: ik was bereid om te knokken voor een plaatsje in de basiself. Maar bij de reserven knokken voor een selectie? Neen, dat demotiveerde me. Bovendien verlangde de nieuwe trainer nog eens dat we om 18.15u op de club waren voor de training. Ik werk tot 18.00u als vertegenwoordiger in Vilvoorde. Dat was onhaalbaar. Ik zag geen toekomst meer bij Lebbeke en ben naar het bestuur gestapt. Ze gaven me toestemming om een andere club te zoeken.”

Mariekerke won uiteindelijk de strijd van Wolvertem-Merchtem voor de handtekening van Carlier, wonende in Kapelle-op-den-Bos.

“Bij Mariekerke had ik het gevoel dat ze iets meer op zoek waren naar een diepe spits”, besluit Carlier. “Bovendien zie ik met Nick Van Der Westerlaken, Laevaert, Mardulier, Van Der Heyden,… enkele oude gekenden terug. En dan vergeet ik er wellicht nog enkele. Mariekerke heeft volgens mij ook een betere ploeg dan Wolvertem-Merchtem. Top vijf lijkt me geen onrealistische ambitie.”