Vernieuwd restaurant Pazzo krijgt internationale wijnprijs

Ingrid Neven en Tom d’Hooghe zijn fier op de Award of Excellence die ze kregen van het wijnblad Wine Spectator. Foto: Patrick De Roo

Vernieuwd restaurant Pazzo krijgt internationale wijnprijs

Print
Antwerpen -

Restaurant Pazzo verbouwde de afgelopen weken zijn wijnbar en creëerde extra ruimte voor kazen en charcuterie. Het restaurant sleepte ook een internationale wijnprijs in de wacht.

Restaurant Pazzo op de Oude Leeuwenrui heropende maandag, na vier weken van grondige opfrissingswerken, opnieuw de deuren. “De eettoog werd vernieuwd en de hele zaak oogt voortaan lichter en luchtiger”, zegt zaakvoerster Ingrid Neven.

“Na achttien jaar waren we echt wel toe aan een gedeeltelijke make-over. In onze wijnbar voorzagen we extra ruimte voor kazen en charcuterie. Zo kunnen onze gasten in de toekomst nog beter genieten van aangepaste topwijnen.”

Zaakvoerders Ingrid Neven en Tom d’Hooghe namen de Pazzo een tweetal jaar geleden over, maar het concept van de zaak bleef doorheen de jaren ongewijzigd. Het restaurant combineert culinaire invloeden uit de wereldkeuken met een uitgebreide en kwalitatieve wijnkaart. “Een goede wijnkaart is en blijft van het grootste belang”, zegt Tom. “Heel wat mensen komen spe­ciaal naar hier voor onze wijnkennis. Met onze vernieuwde wijnbar willen we daar handig op inspelen.”

Award of Excellence

Als erkenning voor zijn wijncollectie ontving Pazzo een Award of Excellence van het internationaal gerenommeerde wijnblad Wine Spectator. Tom: “Die prijs wordt jaarlijks toegekend aan restaurants waarvan de wijnkaart aan bepaalde kwaliteitscriteria voldoet. De wijnen moeten afkomstig zijn van kwaliteitsvolle producenten en moeten thematisch matchen aan de menu’s die in het restaurant geserveerd worden.”

De vroegere eigenaar van Pazzo, William Wouters, wist de Award of Excellence meerdere jaren op rij binnen te halen. “We zijn enorm trots dat we nu in zijn voetsporen treden en als enige Antwerpse restaurant voldoen aan alle vereisten.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio