Oeps, foutje! Speelt Benteke nu bij Crystal Palace of Burnley?

Print
De transfer van Christian Benteke naar Crystal Palace is zaterdag officieel afgerond. De Rode Duivel verlaat Liverpool na een jaar en tekent een contract van vier seizoenen bij de ploeg uit Londen. Met zijn transfer is een bedrag van 30 miljoen euro gemoeid. “Ik ben blij dat de transfer is afgerond, nu kan ik vooruit kijken”, aldus Benteke. Op zijn Twitteraccount stond even later echter wel te lezen dat hij getekend had bij Burnley. "Oeps, foutje", aldus Benteke even later.

De 25-jarige Benteke verliet vorige zomer Aston Villa voor Liverpool. Met die overgang was een bedrag van ongeveer 46,5 miljoen euro gemoeid. Nu zou Crystal Palace zo’n 31,3 miljoen euro (met bonussen tot meer dan 35 miljoen euro) neerleggen voor de spits. Daarmee is de Rode Duivel de duurste transfer uit de geschiedenis van Crystal Palace.

Even later ging Benteke wel pijnlijk in de fout bij het updaten van zijn Twitterprofiel. "Speler van Burnley en de Rode Duivels", stond er te lezen bij de spits. "Oeps, foutje, mijn schuld. Ik heb wel degelijk getekend bij Crystal Palace. De persoon die mijn Twitterprofiel beheert was even verward", liet Benteke snel daarna weten.

“Ik ben erg blij dat mijn toekomst bij Crystal Palace ligt. Ik kijk er naar uit om de manager, de spelers en de staf te ontmoeten. Ik ben echt gelukkig dat de deal rond is”, verklaart Benteke, die eerder in België voor Racing Genk, Standard, KV Kortrijk en KV Mechelen speelde.

Bij Liverpool zat Benteke op een zijspoor. Coach Jürgen Klopp had in de voorbereiding verklaard dat de aanvaller op Anfield Road mocht vertrekken bij een goed bod. Op de tweede speeldag in de Premier League gaat Crystal Palace zaterdag op bezoek bij Tottenham. Het team van coach Alan Pardew verloor op de openingsspeeldag met 0-1 van West Bromwich Albion.

MEER VOETBALNIEUWS