© blg

Anderlecht boekt klinkende zege in Praag

Anderlecht staat met anderhalf been in de groepsfase van de Europa League, nadat het in de heenmatch van de play-offs met maar liefst 0-3 ging winnen op het veld van Slavia Praag. De terugmatch van volgende week donderdag in Brussel is zo een formaliteit. Sylla, Teodorczyk en Hanni scoorden de drie Anderlecht-goals na de pauze. Dennis Praet speelde een sterke match laatste match voor paars-wit. Hij werd na 68 minuten vervangen en tekent vrijdag een contract voor vier seizoenen bij het Italiaanse Sampdoria.

md

Na de matige partij van vorige vrijdag op STVV (0-0) veranderde Anderlecht-coach René Weiler op bezoek bij Slavia Praag het geweer van schouder. Hij koos voor een 4-4-2 opstelling, met zowel Sylla als Teodorczyk in de basis en ook Dennis Praet, die vrijdag zou tekenen bij Sampdoria, op het veld. Die nieuwe opstelling leek Anderlecht in de beginfase allerminst windeieren te leggen. De Brusselaars hadden het meeste balbezit en creeërden met een schot van Teodorczyk en een kopbal van Bram Nuytinck de beste kansen. Naar het einde van de eerste helft toe nam Slavia Praag de wedstrijd steeds meer in handen. Svento vergat een voorzet van Kenia binnen te koppen en een pegel van Frydrych zeilde nipt naast.

Na een minder einde van de eerste helft begonnen de Brusselaars opnieuw scherp aan de tweede helft. Na nauwelijks vier minuten werden ze daar al voor beloond. Sylla kon onorthodox en via doelman Pavlenka een voorzet van Alexandru Chipciu binnen frommelen en het stond 0-1. Anderlecht bleef baas en verdubbelde op het uur de score. Chipciu trapte een ingestudeerde hoekschop pardoes tegen de lat en Teodorczyk was goed gevolgd om de rebound voorbij Pavlenka te koppen, 0-2. Twintig minuten voor tijd besliste kapitein Hanni de wedstrijd helemaal met een raak afstandschot. Slavia Praag kon enkel nog dreigen met een kopbal tegen de lat van Frydrych, maar daar bleef het bij.

Meer sportnieuws