De dagelijkse gruwel van Aleppo in een beeld samengevat

Print
De dagelijkse gruwel van Aleppo in een beeld samengevat

Een foto van een vijfjarig jongetje dat met een hoofd vol bloed en stof in een ambulance zit nadat hij een luchtaanval in Aleppo overleefde, gaat de wereld rond. Een arts deelde het beeld op Twitter. “Het symbool van de oorlog in Syrië”, klinkt het.

Het zou gaan om Omran Daqneesh. Samen met vier andere kinderen, een vrouw en twee jongemannen raakte hij gewond na een luchtaanval op de Qaterji-wijk in de Syrische stad Aleppo. Dat meldt een lokale dokter.

De foto is een screenshot van een video die werd genomen tijdens een reddingsoperatie. De video werd woensdagavond gedeeld op YouTube, door Aleppo Media Centre, een activistengroep die zich richt tegen de overheid.

De beelden tonen hoe Omran uit het puin wordt gehaald en in een ambulance wordt gezet alvorens naar het ziekenhuis te worden gebracht. Hij zit er verward bij en het lijkt erop dat hij zich zelfs niet bewust is van de grote wonde aan de zijkant van zijn hoofd.

“Hartverscheurend”

Op Twitter wordt er vol afschuw gereageerd op de foto. Een greep uit de reacties: “Wat kunnen we doen? Ik voel me zo machteloos, maar ik wil echt helpen”, “Geen enkel kind zou zoiets moeten meemaken. Bombarderen is niet het juiste antwoord” of “Een van de meest hartverscheurende dingen die ik al zag”.

Later wordt een foto gedeeld van het jongetje met een verband rond zijn hoofd. Maar wat er met zijn ouders of familie gebeurde, is onduidelijk.

 

 

 
MEEST RECENT