© rr

Muziek aan’t Afdak

In de podiumcontainer ’t Afdak krijgt opkomend Antwerps talent een podium. Maar het zijn de ervaren rotten van Radio Minerva die de spits mogen afbijten.

redactie

Radio Minerva

De Antwerpse radiozender verhuist zijn platencollectie naar ’t Afdak en draait de beste plaatjes: jazz, oldies, romantische songs,… het passeert allemaal de revue.

DO 18/8 · 17—23 UUR

Wout Gooris Trio

Pianist en componist Wout Gooris, Nathan Wouters en Stijn Cools brengen jazz met een filmische toets en een elektronische insteek.

Goed voor de prijs van Jong Jazztalent 2015.

VR 19/8 · 15.30—16.30 UUR

Walrus

Wat als de toetsenist van Yevgueni een zijproject opstart? Dan levert dat vindingrijke Nederlandstalige nummers met een lach en een traan op. Walrus is geen kleinkunst, en ook geen rock, maar iets halverwege.

VR 19/8 · 18—19 UUR

Muzika Agresija

Een stevige en olijke mix van balkan, swing, klezmer en andere deuntjes uit Oost-Europa.

Muzika Agresija neemt je mee op een avontuurlijke tocht die je via Bosnië, Roemenië en Macedonië naar Rusland voert. Hoppaa!

VR 19/8 · 21—23.30 UUR

Société Anonyme

Achtkoppige band met een stevige livereputatie.

Soulvolle muziek met inspiratiebronnen als Al, Sly, Stevie, Marvin & Tina maar ook Jamie Lidell, Alabama Shakes of The Monophonics.

ZA 20/8 · 15.30—16.30 UUR

Jokke Schreurs speelt ‘Wannes in Jazz’

Folk- en jazzmuzikant Jokke Schreurs verzamelt een stel goede jazzmuzikanten en neemt met hen het oeuvre van Wannes Van de Velde onder handen. En dat levert verrassende interpretaties van het werk van de Antwerpse bard op.

ZA 20/8 · 18.30—19.30 UUR

Marhaba

Start met een straffe dj, voeg sensuele saxofoon toe, werk af met passionele percussie en kruid met de opzwepende lyrics van de MC. Dat is het recept van het Antwerpse collectief Marhaba, wat Arabisch is voor ‘Wees Welkom’. Klinkt lekker!

ZA 20/8 · 21—23.30 UUR

You Raskal You

Een gezamenlijke liefde voor goede songs, een warm geluid en een nostalgische feel bracht de Antwerpse heren van You Raskal You bij elkaar. Voor hun derde plaat ‘Helm’ trokken ze naar de legendarische Toe Rag Studio in Londen.

ZO 21/8 · 16—17 UUR

Papa Mojito

Papa Mojito brouwt muzikale cocktails op zijn oude bakfiets. Hij draait de meest uiteenlopende muziekgenres in zijn shaker: van wereldmuziek tot rock-’n-roll, reggae, electroswing, new wave, folk, walsen, dance… ZO 21/8 · 18—20 UUR

MEER OVER Programma Bollekesfeest

Tips om te Doen!