Programma Steenplein

Op het Steenplein ruik je de zee en dat ligt niet alleen aan de nabijgelegen Schelde. Lik je duimen en vingers af op de vis- en schaaldierenmarkt terwijl je heupwiegend naar fijne muziek luistert. Helemaal nieuw: de Antwerpse Streekbistro!

redactie

ETEN

Vis- en schaaldierenmarkt

Op de vis- en schaaldierenmarkt kan je aan verschillende stands smullen van verse producten zoals calamares, gebakken mosselen, maatjes, karakollen, kibbeling en nog veel meer.

DO 18/8 · 17—24 UUR VR 19/8 EN ZA 20/8 · 13—24 UUR ZO 21/8 · 10—20 UUR

Antwerpse Streekbistro

De koks van de Antwerpse Streekbistro gaan aan de slag met streekproducten. In deze gezellige pop-upbistro op het Steenplein zit je goed voor kleine gerechtjes maar ook voor stevigere kost als stoofvlees op basis van De Koninck-bier of een boke beuling.

Reserveren kan via www.bollekesfeest.be, maar kom zeker ook ter plaatse eens langs en kijk of er nog een plekje is.

DO 18/8 · 20—24 UUR VR 19/8 EN ZA 20/8 · 13—24 UUR ZO 21/8 · 10—20 UUR

Boulevard 175

Op zondag verandert de Ernest Van Dijckkaai, voor het Steenplein, in Boulevard 175. Op Boulevard 175 verleiden de verschillende Antwerpse gemeenschappen je met de vreemdste, kleurrijkste én heerlijkste gerechten. Beeld je een souk in, of een Afrikaanse markt. Of hang je liever rond op een Aziatisch pleintje? De Ernest Van Dijckkaai is de smeltkroes van de halve wereld.

Kom proeven van specialiteiten uit alle hoeken van de wereld: Suriname, China, Kaapverdische eilanden, Marokko, Oost- Europa, Chili … ZO 21/8 · 10—18 UUR Ernest Van Dijckkaai

Gratis ontbijt

De Antwerpse bakkers zijn de hele zaterdagnacht in de weer om 1500 kraakverse croissants, rozijnenbollen en A-speculazen voor jou te bakken. Het enige wat jij moet doen is zondagmorgen je benen onder tafel schuiven en genieten.

ZO 21/8 · 10—11.30 UUR Zolang de voorraad strekt. Met dank aan de Bakkerijfederatie Antwerpen en Ordal.

© FRBE

DOEN

Kinderanimatie

Zandbakken, kranen, scheepjes en water: op het Steenplein zijn jonge matrozen thuis.

Wie samen met zijn (klein)kinderen iets wil doen, is welkom in het Open Atelier van Het Steen. Je neemt deel aan verrassende activiteiten en ontdekt de gelijkenissen en verschillen tussen vroeger en vandaag.

Kinderen en (groot)ouders leren elkaar op een nieuwe manier kennen tijdens dit bijzondere atelier.

STEENPLEIN: DOORLOPEND OPEN ATELIER: ZA 20/8 EN ZO 21/8 · 13—16 UUR

Vuurwerk

10 jaar Bollekesfeest, dat verdient een knaller van formaat!

ZA 20/8 · 22.30 UUR

De haven in: boottocht door de haven

Even weg van het feestgedruis in de binnenstad?

Benieuwd naar wat er in al die containers zit? Hoeveel producten er per dag de haven passeren om uiteindelijk in je supermarkt te belanden? Je ontdekt het allemaal tijdens een boottocht van Port of Antwerp. Je vaart zelfs tot aan de grootste sluis ter wereld.

ZA 20/8 EN ZO 21/8 · OM 14.30 UUR gratis, vertrek: aanlegsteiger Steenplein inschrijven via havenpaviljoen@portofantwerp.com (max. 4 tickets per persoon)

Fietstocht door de haven

De haven van Antwerpen is groot, heel groot. De fiets is dus de ideale manier om een goeie indruk te krijgen van wat er zich allemaal afspeelt. Je fietst door de oude en de nieuwe haven en krijgt bijzondere weetjes over het erfgoed, de ontwikkeling van de haven en de activiteiten anno 2016. Aan de bocht van de Schelde wacht je een onvergetelijk zicht op de stad.

Korte tocht (15 km, 2,5 uur) ZA 20/8 EN ZO 21/8 · OM 11 EN 15 UUR 15 euro (eigen fiets), 20 euro (huurfiets) Lange tocht (30 km, 4 uur) ZA 20/8 EN ZO 21/8 · 11 UUR 25 euro (enkel eigen fiets) vertrek: loopbrug van Het Steen inschrijven via info@cyclant.com (max. 4 tickets per persoon)

MEER OVER Programma Bollekesfeest

Tips om te Doen!