© dbw

Programma Grote Markt

De Grote Markt is het kloppende hart van het Bollekesfeest. Op het podium is er voor elk wat wils: van klassieke muziek tot danceklassiekers. En Brabo? Die staat erbij en danst stiekem mee.

redactie

DONDERDAG 18 AUGUSTUS

19 UUR: Jacknjoe

Het Bollekesfeest vliegt erin met een feestje op de Grote Markt. Podiumbeest Jean Bosco Safari en jong geweld Ludovic Nyamabo (o.a. ‘The Voice’) brengen een mix van nieuwe en oude, maar vooral dansbare hits.

21.30 UUR: Sylver

If you could give me one more chance, I’d love to turn the tide. En of we ze nog een kans geven! Want stiekem is iedereen fan van de dancehits van Sylver. Na een pauze van drie jaar kruipen Silvy, Wout en John terug op het podium. O ja!

22.30 UUR: DJ Wout

Houden jullie van de jaren ’90 en ’00? Het is te hopen van wel, want na Sylver is het de beurt aan DJ Wout. Met zijn jarenlange dj-ervaring wereldwijd moet het een koud kunstje zijn om de Grote Markt aan het dansen te krijgen. Grote Markt, zijn jullie er klaar voor?

VRIJDAG 19 AUGUSTUS

16 UUR: Slow Pilot

‘Ik ken die zanger ergens van.’ Goed mogelijk, want de 31-jarige Pieter Peirsman bleef niet onopgemerkt in het programma ‘De Beste Singer-Songwriter van Vlaanderen’.

Met Slow Pilot brengt hij alternatieve liedjes, meestal rustig, maar vaak met een verrassend kantje. Invloeden? Jeff Buckley, Nick Drake, Elvis Costello, The Dears, Blur, … 17 UUR Zomeraperitief mét verrassing Breng familie, vrienden en buren mee en kom klinken op 10 jaar Bollekesfeest. Een uur lang stromen er frisse Bollekes in de glazen.

En er is nog een verrassing!

18 UUR: Soldier’s Heart

Hun debuut ‘African Fire’ was het derde meest gedraaide nummer van 2013 op Studio Brussel. De groep trok met Balthazar door Europa, verzorgde het voorprogramma van dEUS en tekende bij Universal voor hun eerste album ‘Night by Night’. De modewereld viel als een blok voor frontvrouw Sylvie Kreusch, wat leidde tot een samenwerking met Giorgio Armani.

© Koen Bauters

19.30 UUR: Handjesworp

Tradities zijn er om in ere te houden. En dus strooit de Bakkerijfederatie Antwerpen ook dit jaar maar liefst 15.000 chocoladehandjes in het rond. Vang er zoveel je (op) kunt!

20 UUR: Pieter Embrechts

Acteur, regisseur, schrijver, presentator, zanger… Pieter Embrechts is het allemaal.

Voor zijn grootste passie muziek moet op tijd en stond alles wijken. Als zanger en songschrijver van bands als El Tattoo Del Tigre en The New Radio Kings bracht hij al vijf albums uit. Zijn nieuwste worp ‘Onderwoud’ is een Nederlandstalige dubbel-cd vol echte liedjes en intrigerende verhalen.

22 UUR: Goe Vur in den Otto

Vuile praat, loeiharde gitaren en dubbele bassdrums. Dat is het handelsmerk van Goe Vur in den Otto, het zondagse succesprogramma op Studio Brussel. Niets voor jou?

Slaap er nog een nachtje over. Op Laundry Day wisten ze in elk geval zonder moeite 10.000 dancefans te overtuigen.

© Joren De Weerdt

ZATERDAG 20 AUGUSTUS

14.30 UUR: Kinderdisco

Hé, zing en dans je mee? Anick van de Ketnetband en haar danseressen zorgen voor een knallende kinderdisco.

16.30 UUR: Stand-upcomedy

met Kamal Kharmach en Jan Jaap van der Wal De twee ontdekkingen van het afgelopen jaar in de mooiste zaal van ’t stad: de Leyszaal van het stadhuis. Nederlander Jan Jaap van der Wal verloor zijn hart aan Vlaanderen en ruilde Friesland voor Antwerpen. En die liefde was wederzijds met een uitverkochte theatertournee en gastoptredens in tal van tv-shows tot gevolg.

Kamal Kharmach charmeert jan en alleman met zijn zelfrelativerende en soms verlegen stijl waarmee hij op het podium staat.

LEYSZAAL, STADHUIS Plaatsen zijn beperkt. Reserveer je zitje viawww.bollekesfeest.be

© IF

18.15 UUR: Katastroof

Pittige liedjes in het Antwerps dialect, geïnspireerd op het caféleven, de seksuele gewoonten en zeden van de mens, paters en pastoors. Dat is al 39 jaar het recept van Katastroof. Na hun overweldigende succes vorig jaar konden we niet anders dan hen gewoon nog een keer vragen!

20.30 UUR: Radio Guga

Je hebt geen geld, tijd of teletijdmachine nodig om concerten mee te maken van Gorki, Mumford & Sons, Bart Peeters, Clouseau, Adamo, Bob Marley, The Beatles, Elvis Presley, Stromae, Editors of Herman Van Veen. Met Radio Guga kruipt stemmenimitator en komiek Guga Baúl in de huid en het strottenhoofd van de meest uiteenlopende binnen- en buitenlandse muzikale grootheden.

22 UUR DJ: Christophe Lambrecht

Hij werkt al meer dan 15 jaar bij muziekzender Studio Brussel en weet dus al te goed wat hot is (en wat not) in muziekland. Met Music@work doet hij je elke ochtend zin krijgen in de dag. Maar hij is ook de man die je zin doet krijgen in de nacht: met de vetste beats en op het juiste moment een welgemikte classic ertussendoor.

ZONDAG 21 AUGUSTUS

10.30 UUR: Aperitiefconcert

Streel je oren op zondagmorgen met Streel je oren op zondagmorgen met het optreden van harpiste Daphne Vandemeulebroucke en violiste Veronique De Raedemaker. Deze twee jonge beloftevolle muzikanten brengen een fris en luchtig concert.

12 UUR: Reuzenpiñata

Wat staat er daar op de Grote Markt? Het is een reuzenpiñata vol verrassingen.

13-17 UUR: Kinderfeest

Het Bollekesfeest wordt vandaag 10 jaar en dat vieren we met alle leeftijdsgenoten. Alle kinderen zijn uitgenodigd in de prachtige Leyszaal van het stadhuis voor een verjaardagsfeest met alles erop en eraan: knotsgekke knutselactiviteiten, ballenbad, grime, ballonnenclown,… LEYSZAAL, STADHUIS

© vln

14 UUR: The Jacquelines

The Jacquelines haalden de swingjazz van The Andrews Sisters uit de kast, stoften die af en haalden er de elementen uit die ze in hun muziek willen verwerken. De drie energieke dames en hun swingende band slagen erin het genre naar de 21ste eeuw te vertalen en een nieuwe impuls te geven.

16.30 UUR: Eva De Roovere

Na vier Nederlandstalige albums en een mooie lijst radiohits was het tijd voor iets anders. Eva De Roovere trok naar Los Angeles en maakte daar haar eerste Engelstalige album: ‘Chanticleer’.

18 UUR DJ: Merdan Taplak

‘Mijn Vlaamse en mijn Turkse roots kun je niet uit elkaar trekken. Een smeltkroes van geuren en smaken: dat typeert mij’, vertelde Merdan Taplak in een interview. Even kleurrijk als zijn persoon is zijn muziek. Taplak mixt dance met tonen uit alle hoeken van de wereld en volgens de mood van de dag.

MEER OVER Programma Bollekesfeest

Tips om te Doen!