© AP

Elke Vanhoof met zesde tijd naar halve finales olympisch BMX

Elke Vanhoof heeft woensdag in de plaatsingswedstrijd van de BMX-competitie bij de vrouwen op de Spelen in Rio met 35.325 de zesde tijd neergezet.

In de individuele tijdrit was de Colombiaanse titelverdedigster Mariana Pajon (34.508) de snelste. De zestien deelneemsters stoten allemaal door naar de halve finales, die vrijdag op het programma staan. Op basis van hun uitslag van vandaag worden ze in twee groepen onderverdeeld. De top acht mag vervolgens in de finale strijden om de medailles.

Vanhoof komt in de tweede reeks van de halve finales uit, waarin ze het opneemt tegen de Australische Caroline Buchanan, Laura Smulders (Ned), Brooke Crain (VSt), Lauren Reynolds (Aus), Yaroslava Bondarenko (Rus), Nadja Pries (Dui) en Priscilla Stevaux Carnaval (Bra).

De 24-jarige Elke Vanhoof mikt in Rio bij haar olympisch debuut op een plaats in de finale en sluit daarin eremetaal niet uit. “In de finale is alles mogelijk”, liet ze eerder al noteren. Vorig jaar werd Vanhoof nog Europees kampioene. Op de Europese Spelen in Bakoe moest ze vrede nemen met een zevende plaats.

© Photo News

MEER OVER Antwerpenaars in Rio

Meer sportnieuws