© Kasimir Szekeres

© Kasimir Szekeres

1 / 2

Wat gebeurt er als een hipster en een moslim van kleren wisselen?

In Rotterdam en Amsterdam deed ze het al, hipsters en moslims van kledij laten wisselen. Nu gaat de Nederlandse Shirin Mirachor ook op zoek naar kandidaten in Borgerhout.

Rebecca Van Remoortere

Wat gebeurt er als een hipster en een moslim van kleren veranderen en samen op de foto gaan? Dat onderzoekt de Nederlandse merkstrateeg met Irakees-Koerdische roots Shirin Mirachor (29) in haar project HIPSTER/MUSLIM. Dat project werd twee jaar geleden geboren in Rotterdam, een stad waar onder meer moslims en zogenaamde hipsters samenleven.

“Twee jaar geleden was de hype rond de hipsters op het hoogtepunt”, vertelt Mirachor. “Meer en meer hoorde daar een kenmerkende baard bij. Net zoals ook vaak jonge moslims een baard laten staan. Bij hipsters krijgt die baard vaak een positieve associatie. Bij moslims eerder een negatieve. Door moslims en hipsters van kledij te laten veranderen, merk je dat er eigenlijk niet zoveel verschil is tussen de twee.”

Borgerhout

Na Nederland doet Shirin Mirachor in september dus ook ons land aan. Ze verkiest daarvoor om kandidaten in Borgerhout te zoeken. “Voor een creatief project was ik al eerder in Antwerpen, Borgerhout werd bij de rondleiding door de stad overgeslagen. Dat terwijl ik er al eerder was en het eigenlijk een fantastische buurt vind die jammer genoeg vaak negatief in de media komt. Daarom ben ik benieuwd om naar de verhalen van de inwoners te luisteren. Ik wil met hen spreken over hun visie over de buurt. Beide subgroepen trekken graag naar Borgerhout, maar mengen niet altijd. Ik zoek graag uit waaraan dat kan liggen.”

Nog tot september kunnen kandidaten uit Borgerhout zich aanmelden. Eind september vindt de fotoshoot plaats waarbij van kledij gewisseld wordt. Die foto’s worden dan twee maanden lang geëxposeerd op het Krugerplein. Shirin Mirachor zoekt mannen van ongeveer 22 tot 35 jaar, zogenaamde millenials. “Met vrouwen werk ik momenteel niet samen omdat de rode draad van de baard dan verdwijnt. Dan wordt het een heel ander project.”

Inschrijven voor Shirin Mirachors project kan per e-mail: hmproject@do-you-get-me.com

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio