© Frederik Beyens

Petitie is laatste reddingspoging voor Theater aan de Stroom

Met een petitie hoopt Theater aan de Stroom (TAS) het Antwerpse stadsbestuur te overtuigen om een locatie te zoeken voor het theatergezelschap. Eind augustus valt het doek.

svw

TAS is al zes jaren gevestigd op Linkeroever. Het theatergezelschap kampt met zware financiële problemen. Op 31 augustus moet het gezelschap definitief zijn huidige locatie aan de Blancefloerlaan verlaten.

Acteur en voormalig directeur van TAS Steven De Lelie hoopt nog steeds op een nieuwe locatie. “Met een petitie van een abonnee hoopt men het stadsbestuur wakker te schudden om ons te helpen met het zoeken naar een nieuwe locatie voor TAS”, zegt De Lelie. “Er staat nog steeds een groot gebouw leeg op Linkeroever, het voormalige seniorencentrum Top Hat. In dit gebouw zit trouwens een theaterzaal. We vragen geen subsidies. Het is voor TAS mogelijk om met partners een doorstart te maken. Alleen hebben we dan wel een nieuwe locatie nodig, liefst op Linkeroever.”

Het theatergezelschap verkoopt zaterdag en zondag tussen 10 en 17u overtollig materiaal. Dat gebeurt in de locatie op Linkeroever. De opbrengst wordt gebruikt voor het betalen van het achterstallige lonen en de schulden bij de leveranciers.

Petitie staat op: www.theateraandestroom.be

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio