Minderjarige jongen en meisje plegen gewelddadige overval op zestigers

Foto: rr

Minderjarige jongen en meisje plegen gewelddadige overval op zestigers

Print

Twee minderjarigen zijn opgepakt nadat ze maandag een koppel op agressieve wijze hebben overvallen in bank in Moeskroen (Henegouwen). Ze werden voorgeleid voor een jeugdrechter. Een van de twee daders die in Moeskroen woont, is geplaatst in een gesloten instelling. Het lot van de andere dader is in handen van het parket van West-Vlaanderen. Dat zegt het parket van Doornik dinsdag.

De feiten deden zich maandagochtend voor aan een bankautomaat in de wijk rond het station van Moeskroen. Een koppel zestigers werd daar met geweld overvallen door een minderjarige jongen en meisje. Tijdens de overval haalde een van de twee daders een mes boven waarmee hij de man bedreigde. Niemand raakte gewond.

De twee jonge daders namen de benen maar werden al snel ingerekend door de lokale politie. De 14-jarige jongen woont in Menen en werd toevertrouwd aan het parket van West-Vlaanderen. Het 15-jarige meisje is woonachtig en Moeskroen en werd maandag al voorgeleid bij de jeugdrechter van Doornik. Die heeft uiteindelijk beslist om haar te plaatsen in een gesloten centrum voor jonge meisjes in Saint-Servais (Namen).

.

Nu in het nieuws