© Margo Tilborghs

Oogstprinses wil carrière in media

Wildert heeft een nieuwe Oogstprinses. Vier kandidaten waagden hun kans om het kroontje te bemachtigen, maar het was de 21-jarige Fleur De Backer die met het felbegeerde kroontje naar huis mocht.

Margo Tilborghs

De verkiezing van de Oogstprinses is iets waar menig Essenaar naar uitkijkt. Het is een feest voor jong en oud. Alle meisjes tussen 18 en 25 jaar kunnen eraan deelnemen.

Kelly Hertogh (20), Fleur De Backer (21), Silke Van Gastel (18) en Anne Van Poucke (18) dongen mee naar het felbegeerde kroontje als opvolger van Amber Simon.

“De vier kandidaten waren aan elkaar gewaagd”, zei de jury. “De meisjes moesten drie vragen beantwoorden: een actualiteitsvraag, parate kennis en een vraag over de gemeente Essen. Een badpakkendefilé komt er niet aan te pas. Gewoon een goed voorkomen hebben, is genoeg. De punten lagen dan ook dicht bijeen. Naast onze jurering mocht ook het publiek een stem uitbrengen. Het was nipt, maar Fleur behaalde de meeste stemmen en punten.”

De 21-jarige nieuwe Oogstprinses uit Nieuwmoer-Kalmthout studeerde communicatiewetenschappen in Gent en wil nu haar master journalistiek behalen. Haar grote droom is om nieuwslezer te worden. “Ik heb mezelf niet ingeschreven”, zegt Fleur. “Eerst sputterde ik wat tegen, maar nu ben ik uiteraard blij met mijn deelname. Ik kan het iedereen aanraden. Het is een leuke ervaring. Ik kom uit Nieuwmoer, een redelijk klein dorp, net zoals Wildert dat is. Als Oogstprinses wil ik mee helpen om de dorpstradities zoals de Oogstfeesten en de Pompoenfeesten in ere te houden.”

Fleur ging naar huis met een televisie, een reischeque en tal van andere prijzen die werden aangeboden door de plaatselijke middenstand.

Tweede eredame werd Anne Van Poucke uit Kapellen, de titel van eerste eredame ging naar Kelly Hertogh, die in Essen-Horendonk woont.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio