© Photo News

Goossens achtste in finale ringen, Griek Petrounias wint

Dennis Goossens is in de finale van de ringen als achtste en laatste geëindigd. Het goud ging naar de Griek Eleftherios Petrounias.

lgo

In de finale kwam onze landgenoot als derde aan de beurt. Met een score van 14.933 bleef hij onder zijn niveau van de kwalificaties, een medaille werd zo wel heel moeilijk. Voor zijn oefening kreeg met een moeilijkheidsgraad van 6.600 kreeg hij een score van 8.333.

Zeker omdat de griek Eleftherios Petrounias daarvoor al een geweldige 16.000 had gescoord. Het bleek voldoende voor het goud. Thuisturner Arthur Zanetti - in 2012 nog olympisch kampioen - schonk Brazilië zilver met een score van 15.766, de Rus Denis Abliazin vervolledigde het podium met 15.700.

"Foutjes worden snel afgestraft""Ik had het beter verwacht", gaf Goossens na afloop toe. "De kwalificatie was beter en daar had ik naar gepiekt om in de finale te geraken. Als je het zo bekijkt, is het doel wel bereikt. Anderzijds is het een beetje teleurstellend dat het vandaag wat tegenvalt."Goossens maakte in de finale enkele kostbare missertjes. "De oefening was net iets minder strak, iets minder zuiver dan in de kwalificaties. Aan de ringen wordt dat snel afgestraft, zo is vandaag gebleken."In vergelijking met de zeven andere finalisten had Goossens een lagere startwaarde voor zijn oefening, zodat hij hoe dan ook al met een handicap aan de wedstrijd begon. "Ik wil er alles aan doen om mijn waarde de volgende jaren omhoog te krijgen, daarvoor heb ik al een heleboel ideeën", zegt hij. "Nu gaan ik even rusten en dan trek ik weer de zaal in."Eind mei haalde Goossens een zevende plaats op EK in het Zwitserse Bern. Met nu een olympische finale daarbovenop mag hij terugblikken op een geslaagde campagne. "Ik heb een fantastisch seizoen achter de rug", stelt de Oost-Vlaming, die naast zijn finales op het EK en de Spelen ook verwijst naar het brons dat hij begin april haalde op de wereldbekermanche in het Duitse Cottbus. "Ook die medaille was een primeur voor mij."Met het Belgische team werd Goossens negende op het EK. "Ook dat was nog nooit gebeurd", benadrukt de Belgische 'Lord of the rings', die hoopt over vier jaar met een Belgische mannenploeg op de Spelen in Tokio te staan. "Het potentieel is er zeker", stelt hij. "We zijn al flink opgeklommen op de ranking."

MEER OVER Hoofdpunten Olympische Spelen

Meer sportnieuws