© AFP

Michael Bultheel plaatst zich voor halve finales 400m horden

Michael Bultheel heeft zich maandag op het nippertje weten plaatsen voor de halve finales van de 400m horden. Onze landgenoot eindigde in zijn reeks vijfde in een tijd van 49”37 (zijn beste tijd van het seizoen), maar moest nog even het resultaat uit de laatste reeks afwachten. Uiteindelijk mag hij met de zesde verliezende tijd - en ondanks een hamstringblessure - toch naar de halve finales.

lgo

In de voorlaatste reeks van de 400m horden stond Bultheel niet voor een makkelijke opdracht. De concurrentie was loodzwaar en alleen met een beste tijd van het seizoen zou hij zich (misschien) weten plaatsen voor de halve finales. Met een tijd van 49"37 deed hij wat hij moest doen, al bleef het nog even bang afwachten. Na de laatste reeks kwam dan toch het verlossende nieuws: Bultheel liep de zesde verliezende tijd en mag zich opmaken voor de halve finales. Die vinden woensdagmorgen plaats, tussen 2u en 3u Belgische tijd. Vier jaar geleden eindigde hij in Londen op de zesde plaats in zijn halve finale.

Wie de gouden plak alvast niet zal winnen, is wereldkampioen Nicholas Bett. De Keniaan struikelde vlak voor de laatste horde en mag zijn olympische droom dus vergeten.

"Geen pijn tijdens de race""Ik had er niet helemaal vertrouwen in omdat ik drie, vier weken geleden een blessure aan de rechterhamstring heb opgelopen. De kine heeft mij juist op tijd klaargestoomd. Ik had nog wat pijn tijdens de opwarming, maar niet tijdens de race. Gelukkig is alles goed verlopen. Ik ben supertevreden dat ik de halve finale van een groot kampioenschap heb gehaald", aldus Bultheel.Niettemin heeft de Belgische hordeloper weinig hoop dat hij dinsdagavond (vanaf 21u35) in de halve finale zijn persoonlijk record kan aanvallen (49.04). "De bochten zijn hier scherper dan in Brussel en aangezien ik in baan 1 of 2 zal lopen, wordt het moeilijk om de eerste horde technisch aan te snijden. We zien wel, maar het wordt moeilijk."

MEER OVER Hoofdpunten Olympische Spelen

Meer sportnieuws