© Photo News

Team Katusha strikt Tony Martin

Tony Martin trekt naar Team Katusha. Dat maakte de Russische wielerformatie maandag zelf bekend in een perscommuniqué. De Duitser trekt zo de deur achter zich dicht bij Etixx-Quick Step en is naar eigen zeggen “enorm verheugd dit sterke team te mogen vervoegen”.

lgo

De overstap van der Panzerwagen hing al een tijdje in de lucht. Katusha, het Russische WorldTour-team dat volgend jaar met Alpecin een Duitse sponsor krijgt, trok uiteindelijk aan het langste eind. Dat komt manager Slava Ekimov niet slecht uit, aangezien hij samen met de komst van een nieuwe Duitse geldschieter ook een van de sterren van dat land kan voorstellen.

“Tony is het soort renner dat we al een tijd lang zochten”, bekent Ekimov. “Zijn palmares spreekt voor zich en ik ben er zeker van dat zijn ervaring ons team vooruit zal helpen. Zijn kracht, uithoudingsvermogen maar vooral zijn persoonlijkheid zijn een echte match met onze groep. Ik kijk heel erg uit naar onze samenwerking.”

Ook Martin zelf staat te trappelen. “Ik ben enorm verheugd dit sterke team te mogen vervoegen. Katusha liet vorig jaar zien dat het een ploeg vol winnaars is en bovendien vind ik hun nieuwe truitjes eigenlijk geweldig”, klonk het. “Maar vooral het feit dat iedereen zo hard in mij gelooft, heeft me over de streep getrokken. Ze hebben me ervan overtuigd dat ik nòg beter kan.”

Meer sportnieuws