© AFP

Jeroen D’hoedt strandt in reeksen 3000m steeple

Jeroen D’hoedt heeft zich maandag op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro niet kunnen plaatsen voor de finale van de 3000 meter steeple.

De 26-jarige D’hoedt, die voor Rio opgevist werd door de Internationale Atletiekfederatie (IAAF), eindigde in de eerste reeks op de dertiende plaats in een matige 8:48.29, een heel eind boven zijn persoonlijk record van 8:30.03. De reeks werd gewonnen door de Amerikaan Hillary Bor (8:25.01).

Enkel de eerste drie van elke reeks en de zes snelste verliezende tijden stoten door naar de finale.

"Ben niet tevreden""Vooraf wist ik dat me kwalificeren voor de finale bijna 'mission impossible' was", vertelde de 26-jarige D'hoedt na afloop. "Mijn doel was om mijn persoonlijke record (8:30.03) te verbeteren en dan wel te zien waar ik uitkwam, maar dat is niet gelukt. Ik ben dus niet tevreden.""In het begin van de wedstrijd verliep alles naar wens en na de eerste kilometer liep ik zelfs aan kop", analyseert D'hoedt. "Maar later sloeg de vermoeidheid toe en zakte ik weg. Dat is dit seizoen helaas wel meer gebeurd. Toch blik ik tevreden terug op de Spelen en vond ik het een eer om België te vertegenwoordigen. Alleen spijtig dat ik geen betere prestatie geleverd heb."De deelname van D'hoedt aan de Spelen was lange tijd hoogst onzeker. Ondanks verwoede pogingen slaagde de Brabander er niet in om de olympische limiet te lopen, maar de Internationale Atletiekfederatie (IAAF) viste hem medio juli op.

MEER OVER Hoofdpunten Olympische Spelen

Meer sportnieuws