© BELGA

Artuur Peters strandt in halve finales in K1 1000m

Artuur Peters heeft zich maandag niet kunnen plaatsen voor de A-finale van de K1 1000m in het kajakken bij de mannen op de Olympische Spelen in het Braziliaanse Rio de Janeiro. Hij mag in de B-finale wel nog strijden om plaats negen tot zestien. "Ik ben zeker niet ontevreden", klonk het achteraf.

De amper negentienjarige Peters werkte zijn 1.000 meter in de eerste halve finale op het olympisch vaarwater in het Lagoastadion af in 3:37.586, wat hem in zijn reeks niet meer dan de zevende en voorlaatste plaats opleverde. Enkel de top vier van elke halve finale plaatst zich voor de finale, de rest vaart de B-finale. De finales in de K1 1000m bij de mannen staan dinsdag op het programma.Eerder op de dag had Peters, de regerende wereldkampioen bij de U23, de poorten van de halve finales opengebeukt in 3:34.781. Dat leverde hem toen in zijn reeks de vijfde plaats op, de dertiende in totaal.

"Had dit doel voor ogen"

"Het zijn twee leuke races geweest", reageerde Peters achteraf. "Ik had een goed gevoel. Jammer genoeg zit er geen A-finale in maar dat is zeker geen probleem. Ik ben blij met mijn B-finale. Dat was het doel dat ik voor de Spelen voor ogen had. Ik kan dus zeker niet ontevreden zijn."

In de B-finale worden de plaatsen 9 tot 16 verdeeld. "Het is moeilijk te voorspellen waar ik ga uitkomen. Er zitten nog enkele toppers bij dus het wordt niet eenvoudig."Peters is amper negentien en de regerende wereldkampioen bij de U23. "Tot een jaar geleden had ik nooit durven denken dat ik hier al op de Spelen zou staan. Het is toch gelukt, ik ben zeer tevreden. Ik hoop hier voornamelijk ervaring op te doen. Het resultaat op deze Spelen is niet heel belangrijk, een B-finale is zeer goed. Het is vooral de ervaring die ik hier opdoe die mij later zal van pas komen." Peters wil hoe dan ook verder werken richting Tokio 2020. "Dat is zeker mijn ambitie. Ik doe het nog altijd heel graag. Zolang ik dat gevoel heb, blijf ik doorgaan."

MEER OVER Hoofdpunten Olympische Spelen

Meer sportnieuws