© Joren De Weerdt

Staande ovatie voor ‘Albert I’

De kop is eraf, op het water van de slotgracht aan Kasteel de Merode in Westerlo is het spektakel ‘Albert I’ dit weekend van start gegaan. 1.850 bezoekers kwamen de première zaterdag bijwonen en ook Gazet van Antwerpen ging kijken.

mavb

Aan het kasteeldomein De Merode wordt het verhaal verteld van koning Albert I, dat begint in 1909 en eindigt met zijn dood in 1934. Het totaalspektakel van muziek, dans en samenzang maakt het allesbehalve saai maar een echt plezier om naar te kijken. De schitterende lichteffecten maken scènes aan het front levensecht waardoor het publiek in spanning toekijkt. Het decor bootst de bergen van Marche-Les-Dames na waar Albert I een spectaculaire val maakt, toch wel één van de hoogtepunten van de show. Verder in het spektakel wordt er duchtig met het decor gespeeld, waardoor het koningsbezoek aan Congo, de frontlinie of het bezoek aan Amerika perfect kan vertolkt en nagebootst worden op één plaats, tot ver voor en naast het kasteel.

© Joren De Weerdt

Totaalspektakel

Ogen en oren worden op de proef gesteld om alles gezien te hebben. Door de vele acteurs op het podium op de slotgracht is het soms gissen naar de acteur die aan het woord is, maar het totaalspektakel om en rond het kasteel maakt dat allemaal goed. Paarden draven voor de tribunes, een acteur tuimelt in het water, prins Simon de Merode en zijn team hebben er alles aan gedaan om de opvoering allesbehalve saai te maken.

© Joren De Weerdt

Dat had ook zijn grootmoeder Gravin Henriette en zijn moeder Régine opgemerkt, zij zaten op de eerste rij om te kijken wat hun (klein-)zoon van het kasteel gemaakt heeft. “Het is erg mooi”, vertelt mama Régine, die uit Frankrijk is afgezakt. “De lichteffecten, de muziek en dans, het is echt fantastisch om naar te kijken.” Het publiek was enorm enthousiast, waardoor de hele cast en crew een staande ovatie kreeg aan het einde van het spektakel. Wie nieuwsgierig is naar het spektakel kan maar best snel zijn om tickets te bestellen, er zijn er nog enkele beschikbaar via www.historalia.be

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio