© REUTERS

Ex-speler Aston Villa overleden na hardhandig politieoptreden

In Engeland is Dalian Atkinson overleden. De ex-voetballer van onder meer Aston Villa en het Turkse Fenerbahçe kwam afgelopen weekend om het leven na een politie-interventie. Atkinson zou bezweken zijn aan een hartstilstand nadat de agenten gebruik maakten van hun stroomstootwapen. Atkinson werd amper 48.

lgo

Over de omstandigheden van zijn overlijden is voorlopig weinig bekend. De lokale politie bevestigt wel dat hun agenten gebruik maakten van hun stroomstootwapen, maar weigert voorlopig te communiceren over de aanleiding van het hele incident.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Danlian Atkinson maakte vooral furore in de jaren 90. Nadat hij zijn carrière begonnen was bij Ipswich Town en een tussenstop had gemaakt bij Sheffield Wednesday en het Spaanse Real Sociedad, beleefde hij zijn hoogdagen bij Aston Villa. Bij die club scoorde de aanvaller 38 doelpunten in 114 wedstrijden. Vooral zijn doelpunt tegen Wimbledon in 1992 zal nog wel een belletje doen rinkelen. Zijn knappe solo en dito stift werden dat jaar verkozen tot doelpunt van het jaar in de Premier League.

Meer sportnieuws