Veertigtal lichtgewonden bij massapaniek in zuiden van Frankrijk

In Juan-les-Pins, een badplaats aan de Franse Côte d’Azur, zijn zondagavond tientallen mensen lichtgewond geraakt nadat paniek was uitgebroken toen er voetzoekers werden afgestoken. Dat meldt de lokale brandweer. Volgens de radiozender France Bleu Azur gaat het om 41 gewonden.

Het incident gebeurde rond 22.30 uur zondagavond in de uitgaansbuurt van Juan-les-Pins, bij de stad Antibes. Volgens getuigen gooiden onbekenden voetzoekers uit het raam van een auto, die door de terreurangst massapaniek veroorzaakten. Andere getuigen zeggen dat het geluid van een motor aan de basis ligt van de paniek. De politie is camerabeelden aan het bekijken om eventuele daders terug te vinden.

In de massahysterie sloegen mensen op de vlucht en zochten ze beschutting in de verschillende bars en winkels in de buurt. Op beelden die op het internet werden verspreid is onder meer te zien hoe mensen schuilen achter omvergegooide tafels. Ook op het strand ontstond paniek. Daarbij liepen volgens getuigen tientallen mensen lichte verwondingen op.

Nu in het nieuws