© AFP

Podolski stopt als Duits international

Lukas Podolski zal niet meer in actie komen voor de Mannschaft. “Ik heb de bondscoach meegedeeld dat ik vanaf nu niet meer voor de nationale ploeg zal spelen”, zo verklaart de Duitse aanvaller van Galatasaray maandag op Instagram.

De 31-jarige Podolski wil zich concentreren op andere zaken, “in de eerste plaats mijn gezin”. “Het was een heel moeilijke beslissing”, vervolgt hij. “De nationale ploeg heeft me altijd na aan het hart gelegen. Maar ik merkte na het voorbije EK en de vakantie dat mijn focus veranderd was. Dit afscheid is zeer emotioneel. Ik ben trots op wat ik met de DFB heb meegemaakt.”

Podolski speelde 12 jaar voor de Duitse nationale ploeg. Hij verzamelde 129 caps en maakte 48 doelpunten in het Duitse shirt. Zijn laatste interland werkt hij op het voorbije EK in Frankrijk af. In de achtste finales tegen Slowakije (3-0 zege) mocht hij invallen. De Duitsers werden uiteindelijk in de halve finales uitgeschakeld door het gastland (0-2).

Eind juli hield ook Bastian Schweinsteiger het voor bekeken als Duits international. Met de Mannschaft wonnen Podolski en Schweinsteiger het WK 2014.

Meer sportnieuws