© Maarten Sprangh

Xavier Malisse krijgt wildcard voor dubbelspel Meerbusch

Xavier Malisse zal deze week aantreden in het dubbelspel van het Challengertoernooi in het Duitse Meerbusch (gravel/42.500 euro). X-Man, die eind 2013 afscheid nam als proftennisser, kreeg een wildcard van de organisatie.

Sinds het einde van zijn profcarrière speelde de voormalige halvefinalist van Wimbledon nog enkele exhibitie- en Futurestoernooien, maar nu zal hij dus te bewonderen zijn op het Challenger-circuit.

Malisse, 36 jaar intussen, zal aantreden aan de zijde van de 39-jarige Duitser Frank Moser, met wie hij in het verleden al dubbelde. Vorige week kwam hij in actie in het dubbelspel van het vijfsterrentoernooi in Terhulpen.

De West-Vlaming nam in oktober 2013 afscheid van het profcircuit. Malisse werd prof begin 1998. Hij won drie ATP-toernooien in het enkel (Delray Beach 2005 en 2007, Chennai 2007), negen keer was hij verliezend finalist. In 2002 bereikte X-Man de halve finales van Wimbledon. Datzelfde jaar haalde hij de negentiende plaats op de wereldranglijst, zijn hoogste notering. Hij won ook negen ATP-titels in het dubbelspel, waaronder Roland Garros in 2004 aan de zijde van Olivier Rochus.

Ook de duo’s Sander Gille/Joran Vliegen en Clément Geens/Germain Gigounon treden aan in het dubbeltoernooi van Meerbusch. Die laatste twee en Yannick Mertens komen tevens in actie in het enkelspel.

Meer sportnieuws