© Philippe Desmet

Soepbistro Soep ’t erin feestelijk geopend

Onder ruime belangstelling van het publiek openden de medewerkers van Pegode een soepbistro in het gemeentepark. Van woensdag tot zondag kan u er terecht voor een gezonde maaltijd.

Philippe Desmet

Pegode is een organisatie die die projecten steunt voor personen met een beperking. Vier jaar gelden startte Pegode met een bakfietstoer om soepen aan huis te brengen. In het voormalige parklokaal in het gemeentepark opende Pegode dit weekend soepbistro Soep ’t erin. Een tiental cliënten van Pegode zullen er samen met hun trajectbegeleiders gezonde soepen en groentetaarten serveren. Voorlopig is de bistro beperkt geopend van woensdag tot zondag, telkens van 10 tot 17u. ‘Op termijn willen we de bistro de hele week openhouden,’ zegt Els Verdickt namens Pegode. ‘Maar we willen onze medewerkers de kans bieden eerst wat routine op te bouwen. Daarna kunnen we de openingsuren uitbreiden.’

Binnenhuisvormgeefster Nele Symens ontwierp een aangename verbruikszaal op het gelijkvloers van het parklokaal. Als het mooi weer is, kunnen de klanten hun gezonde maaltijd ook op het aanpalende terras nuttigen.

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio