© Hotel Arbez

In dit hotel slaap je in twee landen tegelijkertijd

Op het eerste zicht is Hotel Arbez er eentje van dertien in een dozijn, maar schijn bedriegt. Het hotel is naar eigen zeggen het enige ter wereld dat in twee landen ligt. Bij wie de suite boekt, loopt de grens tussen Frankrijk en Zwitserland zelfs door het midden van het bed.

flb

Het hotel Arbez ligt officieel in het Franse plaatsje La Cure, maar de grens met Zwitserland loopt recht door het hotel en verdeelt het letterlijk in tweeën. Dat is meteen ook de grootste toeristische troef van het logement en dat wordt natuurlijk uitgespeeld. Zo worden in de eetzaal aan de ene kant typische Franse maaltijden geserveerd, aan de andere kant Zwitserse. Wie de huwelijkssuite als kamer uitkiest, slaapt ook echt op de grens van de twee landen, want die loopt recht door het bed. Terwijl de ene in Zwitserland ligt te bekomen van de eerste huwelijksnacht, ligt de ander dus in Frankrijk.

Opvallend genoeg werd het hotel niet met dat opzet gebouwd en bestaat het gebouw zelf al sinds 1862 toen er van de huidige grens nog geen sprake was. Het diende eerst als kruidenierswinkeltje en fungeerde in WO II als schuilplaats voor vluchtelingen en verzetsstrijders. Het was uiteindelijk Jules-Jean Arbeze die het op de kop kon tikken en het in een hotel omtoverde.

NIET TE MISSEN