Paniek op luchthaven New York na berichten over schietpartij

Op John F. Kennedy International Airport in New York zijn zondagavond twee terminals geëvacueerd nadat er schoten waren gemeld. De hele luchthaven werd uitgekamd, maar uiteindelijk bleek het om een vals alarm te gaan. Verschillende vluchten van en naar de luchthaven werden vertraagd, omgeleid of afgeschaft.

De paniek ontstond rond 21.30 uur plaatselijke tijd (03.30 uur Belgische tijd) nadat twee mensen aan de politie hadden gezegd dat ze schoten hadden gehoord in terminal 8. Die werd daarop volledig ontruimd. Drie kwartier later werden ook terminal 1 en een daarnaast gelegen snelweg afgesloten, nadat ook daar schoten werden gemeld. De volledige luchthaven werd door de politie uitgekamd.

Uiteindelijk bleek het om een vals alarm te gaan. "De eerste vaststellingen van het onderzoek tonen niet aan dat er schoten zijn gelost op JFK", luidt het in een mededeling om 23.20 uur van de Port Authority of New York and New Jersey, de instelling die de havens in de twee staten beheert. "Er zijn geen gewonden. Op dit moment zijn er geen kogelhulzen of andere bewijzen gevonden die uitwijzen dat er schoten zijn gelost. De terminal werd geëvacueerd uit voorzorg. Het onderzoek loopt."

Getuigen verklaren dat er paniek was in de terminals. “Gewapende agenten stelden de reizigers gerust dat ze de situatie onder controle hebben maar dat het onveilig is om in de terminal te blijven”, vertelt een journalist ter plaatse. Een andere getuige heeft het over veel geschreeuw in de luchthaven. Maar hij was op geen enkel moment in gevaar en zegt dat het personeel de situatie heel professioneel heeft afgehandeld.

Het vals alarm leidde tot heel wat vertragingen en annulaties op de luchthaven. Onder meer alle nog vertrekkende inkomende vluchten werden tot 21.30 uur op de grond gehouden. Ondertussen is het vliegverkeer opnieuw kunnen hernemen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nu in het nieuws