Dit gebeurde vannacht in Rio: nieuw wereldrecord, snelle Bolt en teleurgestelde De Buyst

De Olympische Spelen vinden plaats in Rio de Janeiro, Brazilië. Door het tijdverschil (in Brazilië is het vijf uur vroeger) mist u waarschijnlijk een groot deel van de Spelen door uw welverdiende nachtrust. Geen nood, Sportwereld.be maakt dagelijks een overzicht van de belangrijkste nachtelijke gebeurtenissen!

jtp

Nieuw wereldrecord op de 400 meter

© Photo News

Usain Bolt snelde vannacht naar de gouden medaille op de 100 meter, maar beginnen doen we met een nieuw wereldrecord. De jonge Zuid-Afrikaan Wayde Van Niekerk verbeterde het zeventien jaar oude record van de Amerikaan Michael Johnson op de 400 meter. Van Niekerk ging razendsnel van start in de buitenbaan en bleef zijn concurrenten voor aan de finish. Hij kwam over de streep in 43.03, vijftien honderdsten beter dan het record van Johnson. Lees meer.

Usain Bolt blijft de snelste man ter wereld

Jawel, Usain Bolt heeft nogmaals bewezen dat hij de snelste man ter wereld is. De Jamaicaanse spurtbom snelde naar de gouden medaille, zijn derde op rij op de 100 meter, in een scherpe tijd: 9.80. De Amerikaan Justin Gatlin liep naar het zilver, de Canadees Andre De Grasse moest tevreden zijn met brons. Bolt is in Rio bezig aan zijn laatste Olympische Spelen en gaat voluit voor de triple-triple. Dat betekent dat hij zowel het goud wil behalen op de 100 meter, de 200 meter en de 4x100 meter estafette. Lees meer.

Na afloop vierde Usain Bolt trouwens met zevenkampster Nafi Thiam, die net voor de race van Bolt haar gouden medaille in ontvangst nam. Thiam maakte een selfie met Bolt, waardoor haar onvergetelijke Spelen nog net dat tikkeltje beter werden. Lees meer.

Lees verder onder de foto!

© Photo News

Jasper De Buyst stelt teleur op de piste

Jasper De Buyst stelde teleur op de eerste dag van het omnium. Na drie nummers (scratch, achtervolging en afvalling) staat De Buyst op een tegenvallende laatste plaats. De Buyst haalde nooit zijn niveau en moest met lede ogen aanzien hoe andere renners met de aandacht gingen lopen. “Ik heb hier echt geen verklaring voor”, stamelde De Buyst na afloop. Lees meer.

© AFP

Andy Murray schrijft geschiedenis

Andy Murray heeft de gouden medaille veroverd in het tennis enkelspel bij de mannen. De Schot won na vier sets van de Argentijn Juan-Martin Del Potro: 5-7, 6-4, 2-6 en 5-7. Murray verlengde zo zijn olympische titel nadat hij vier jaar geleden ook al het goud won in Londen. Dat is historisch, nog nooit won een tennisser tweemaal goud in het enkelspel. De Japanner Kei Nishikori behaalde het brons. Lees meer.

Derby in het hockey

Dat de Red Lions zich plaatsten voor de halve finale op het hockeytoernooi, heeft u ongetwijfeld zaterdagavond al gelezen. Sinds afgelopen nacht weten we ook wie de tegenstander van de Belgische hockeymannen wordt in de halve finale. Nederland won met 4-0 van Australië en zorgde zo voor een derby van de Lage Landen op de halve finale. Die staat komende dinsdag op het programma. Lees meer.

Lianne Tan wint haar laatste wedstrijd

Lianne Tan heeft haar olympisch badmintontoernooi in schoonheid afgesloten. De nummer 68 van de wereld haalde het in haar derde en laatste wedstrijd in groep E met 2-0 van de Portugese Telma Santos (BWF 71), de setstanden waren 21-16 en 21-18. De 25-jarige Tan was eerder al uitgeschakeld. “Ik wilde echt winnen, ook al is dat mentaal niet makkelijk na twee nederlagen”, aldus Lianne Tan. Lees meer.

MEER OVER Hoofdpunten Olympische Spelen

Meer sportnieuws