© Facebook IAAF

Gouden Thiam scoort een selfie met Bolt na medailleceremonie

Zondag mocht zevenkampster Nafi Thiam haar gouden medaille in ontvangst nemen in Rio. Thiam straalde op het podium en hield het niet droog bij het Belgische volkslied. Om haar prachtige avond zo mogelijk nog perfecter te maken scoorde de 21-jarige Thiam meteen na de medailleceremonie een selfie met Usain Bolt, die net de 100 meter had gewonnen!

Jarit Taelman

Thiam kreeg haar medaille officieel overhandigd tijdens de ceremonie net voor aanvang van de finale van de 100 meter (met superster Usain Bolt). Ze kreeg haar gouden plak uit handen van niemand minder dan Pierre-Olivier Beckers, de voorzitter van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) en tevens lid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Daarna weerklonk de Brabançonne in het stadion, een apetrotse Thiam pinkte een traantje weg. Eerder op de dag had Thiam via de telefoon ook al gelukwensen van Koning Filip in ontvangst mogen nemen.

Ook van Usain Bolt kreeg Thiam felicitaties. “Ik heb een paar nummers gezien van de zevenkamp en heb het grootste respect voor Thiam en co.”, aldus Usain Bolt voor de camera’s van Sporza. “Om zoveel sporten te doen in twee dagen, dat is onwaarschijnlijk.”

© AFP

© AP

© REUTERS

© Photo News

© AP

© BELGA

Meer sportnieuws