© REUTERS

Zwemster behaalt zilver, maar daarna moet haar mooiste moment nog komen

De finale van het olympisch schoonspringen vanop drie meter bij de vrouwen kreeg een bijzonder mooie afloop. De Chinese Shi Tingmao won dan wel het goud, de zilveren medaille He Zi ging met alle aandacht lopen. Na afloop van de finale stormde haar vriendje namelijk op de zwemster af en vroeg haar verrassend ten huwelijk!

jtp

De 25-jarige He Zi zei uiteraard ‘ja’, al gaf ze nadien toe bijzonder verrast te zijn. “Ik wist niet dat hij me vandaag ten huwelijk zou vragen en eigenlijk had ik nooit gedacht zo vroeg te trouwen”, aldus He Zi met de tranen in haar ogen. “Ik zag hem ’s middags al ijsberen en tegen zichzelf praten, maar toen zei hij dat hij aan het zingen was.”

“Eigenlijk weet ik niet meer wat hij me precies heeft gevraagd tijdens het aanzoek. Niets wereldschokkend, al zei hij wel dat ik hem nu voor de rest van zijn leven mag pesten”, aldus een dolgelukkige zwemster.

De verloofde van He Zi, de 30-jarige Qin Kai, is trouwens ook actief op deze Spelen, hij pakte brons op het synchroonspringen. Het is het tweede huwelijksaanzoek tijdens de Olympische Spelen, eerder vroeg een vrijwilligster haar vriendin, een Braziliaanse rugbyspeelster al ten huwelijk.

© AFP

© AFP

© REUTERS

© REUTERS

© REUTERS

© REUTERS

Meer sportnieuws