© ID

© ID

© ID

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Jazz Middelheim: wei loopt aardig vol voor etherische muzikanten

In een zonovergoten Park Den Brandt in Wilrijk speelde vibrafonist Pascal Schumacher om 15.30u Jazz Middelheim open.

ID

De eerste dag van Jazz Middelheim is omhuld met een minimalistische sluier. De wei ontwaakte zachtjes op de tonen van Ryuichi Sakamoto’s Merry Christmas, Mr. Lawrence, gecoverd door de Luxemburgse vibrafonist Pascal Schumacher. Ook de Poolse pianist Marcin Wasilewski tapte uit hetzelfde etherische vaatje. Benieuwd of het Avishai Quartet, een kwartet rond de artist in residence, dezelfde weg opgaat.

Inmiddels is de wei rond Kasteel Den Brandt aardig volgestroomd. Met zonnekloppers of fans van Ludovico Einaudi? De Italiaanse pianist tekende het afgelopen seizoen alleszins nog voor uitverkochte concerten in De Roma en Bozar. Om Greenpeace een hart onder de riem te steken zat hij in juni nog achter de vleugel op een ijsschots in de Noordelijke Ijszee. De videoclip van ‘Elegy for the Artic’ werd inmiddels al meer dan een miljoen keer bekeken.

Op het terrein zijn alle vaste elementen aanwezig, al werd er hier en daar wel wat geschoven. Het kinderdorp bevindt zich ditmaal niet achteraan op het terrein, maar links van het kasteel. Naast de reguliere catering is er ditmaal ook plaats voor foodtrucks.

Top of the bill vanavond is de populaire Italiaanse pianist Ludovico Einaudi. Er zijn nog tickets.

Meer informatie vindt u op www.jazzmiddelheim.be

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio