Shayh Alami en zijn zoon. © PN

Zoon van haatprediker vraagt begrip: “Ik ben geen terrorist”

De 17-jarige zoon (foto) van haatprediker Shayh Alami vraagt alle Belgen om begrip voor de videoboodschap die hij verspreidde. In het filmpje, waarin hij ’s nachts door de straten van Verviers doolt, vraagt hij Allah om alle christenen te doden.

yb

“Dat gebeurde tijdens de ramadan, dan doen alle moslims schietgebeden. Ik heb mij in die gebeden gericht tot god, niet tot de mensen in Verviers. Ik heb god gevraagd de moslims te helpen in deze onrechtvaardige wereld. Ik ben geen terrorist. Ik dank het Belgische volk voor zijn begrip.”

Het gerecht en staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) zien de zaak anders. Zij willen de jongeman en zijn vader voor de haatboodschap op het matje roepen.

Imam Alami heeft via zijn advocaat al aangekondigd dat hij zo snel mogelijk uit vakantie terugkeert om, samen met zijn zoon, tekst en uitleg te geven bij de politie. Hij beweert dat hij het gedrag van zijn zoon in deze niet steunt en wil meewerken met het gerecht. Ook zijn zoon zegt snel uit vakantie terug te keren om zich bij de politie te verantwoorden.

Vastgoed

Jobs in de regio