Bezieler Jamil Valckx en zijn muntgroene busje. © Frederik Beyens

Muntgroen oldtimerbusje neemt je mee naar minder typisch Antwerpen

Deze zomer kunnen toeristen de stad Antwerpen op een bijzondere manier ontdekken. De stadstour van Voyage Local rijdt hen rond in een gezellig oldtimerbusje. “Voyage Local is er voor toeristen die willen ontdekken waar het hart van Antwerpen echt klopt”, zegt bezieler Jamil Valckx.

edm, Katrijn Serneels

Initiatiefnemer Jamil Valckx neemt sinds 1 juli geïnteresseerden mee op sleeptouw in zijn stad, in een gerenoveerde, muntgroene Renault Estafette. Een minder typisch Antwerpen ontdekken is het doel, toeristen zowel als geïnteresseerde Antwerpenaars de doelgroep.

Valckx bestudeerde een jaar lang de geschiedenis van Antwerpen en tekende op basis van anekdotes vijf routes uit: onder andere één die zich richt op het roemrijke verleden van de stad of de haven, maar ook een route die op zoek gaat naar leuke pleintjes, straten, kleine wijken en hun verhaal.

“Bijzondere toer in bijzondere bus”

“Als je een bijzondere toer door de stad wil maken, dan moet dat ook in een bijzondere bus”, vindt Turnhoutenaar Jamil Valckx (40). “Sinds ik in Antwerpen ben komen wonen, wil ik hier niet meer weg. Het is zo’n fantastische stad, de verhalen liggen er op elke straathoek voor het rapen. Met een toeristenbus kom je alleen op de voor de hand liggende plekken. Zo zie je de stad niet zoals ze is.”

Met Voyage Local wil hij het echte Antwerpen laten zien met al zijn verborgen parels. “Voyage Local is er voor toeristen die willen ontdekken waar het hart van Antwerpen echt klopt, maar ook voor al wie van Antwerpen houdt en zijn stad beter wil leren kennen.”

Wie wil meerijden, betaalt twintig euro per persoon. Kinderen tot vier jaar rijden gratis mee.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners