© AFP

“Speel Pokémon Go enkel op publieke locaties”

Thaise legerofficieren die tijdens de uren nog snel een Pidgey willen vangen, zijn eraan voor de moeite. De Thaise regerende militaire junta verbiedt immers alle gebruik van het spel Pokémon Go in de nationale ministeries, legerkazernes en veiligheidsagentschappen.

“Ik wil niet dat mensen van de ministeries zich bezighouden met spelletjes”, verklaarde Prayut Chan-ocha, de chef van de junta, maandag op een persconferentie.

Hij drukte ook zijn bezorgdheid uit voor de veiligheid van de spelers, die het slachtoffer kunnen worden van geweld, diefstal of verkrachting. “Ik wil het spel niet verbieden, maar ik roep alle spelers op om enkel te spelen op publieke locaties, en om hun tijd verstandig in te delen.”

Tijdens een andere persconferentie in Bangkok kwam de Thaise junta ook met een voorstel om toeristen te verplichten om bij aankomst speciale geregistreerde SIM-kaarten te kopen voor hun mobiele telefoon. Op die manier zou de junta de toeristen in kwestie sneller en ten allen tijde kunnen lokaliseren.

“Het doel is niet om de vrijheid van de toeristen in te perken, maar wel ze om te terug te kunnen vinden indien ze te lang in het land blijven of op de vlucht slaan”, aldus Takorn Tantasith, secretaris-generaal van de Thaise commissie voor telecommunicatie.

Met de maatregel wil Thailand officieel de hoge criminaliteit in het land bestrijden. Eerder werd een project met elektronische armbanden voor toeristen al afgevoerd.

Nu in het nieuws