© BELGA

“Belgian Tornados vroeger naar Rio om blessure in Uberlandia te vermijden”

De Belgian Tornados, de 4x400 m-ploeg rond de broers Borlée, komen vroeger naar Rio. Ze doen dat om een blessure te vermijden in Uberlandia, de uitvalsbasis van Team Belgium. Kwamen Kevin en Jonathan Borlée zondag al aan, dan worden de andere leden van de aflossingsploeg (Dylan Borlée, Julien Watrin, Robin Vanderbemden en Antoine Gillet) een week later verwacht.

“We konden niet blijven trainen op een zo harde piste, zonder een blessure te riskeren”, zei coach Jacques Borlée maandag na een spiertraining van zijn atleten in het olympisch dorp.

“De omstandigheden in Uberlandia waren uitstekend, het hotel onder meer, maar de piste voldoet niet voor een intensieve training”, aldus de coach van de Belgian Tornados. “Voor vier, vijf dagen gaat dat, in die mate dat na een lange reis de trainingen niet intensief zijn. Maar we kunnen niet blijven doorgaan zonder blessures aan de pezen te riskeren.”

Het gaat intussen beter met Kevin Borlée, die al een maand sukkelt met een ontsteking aan de achillespees. “Hij heeft goed getraind en het lijkt beter te gaan. De medische controle was positief, maar het is nog niet perfect. Morgen (dinsdag) hebben we nog een belangrijke training. We zullen zien”, aldus Jacques Borlée.

Kevin en Jonathan lopen vanaf vrijdag 12 augustus de 400 meter individueel.

MEER OVER Jacques Borlée

Meer sportnieuws