Smartphone brengt bezoekers Antwerp Pride samen

Foto: Dirk Kerstens

Smartphone brengt bezoekers Antwerp Pride samen

Print
Antwerpen -

Antwerpen is vanaf woensdag tot en met volgende week maandag opnieuw in de ban van holebi- en transgenderfestival Antwerp Pride. Een praktische app moet de verwachte 100.000 bezoekers van informatie voorzien.

De Antwerp Pride brengt al voor de negende editie zes dagen lang meerdere festiviteiten naar heel de stad. Om de bezoekers te informeren over de hoogtepunten van het holibi-festival, lanceert partner en federatie van technologiebedrijven van de Antwerp Pride Agoria voor de tweede keer de Antwerp Pride-app. Op die manier is het klassieke programmaboekje meezeulen onnodig.

“In de app vind je alle info, nieuwsberichten, het programma met handige kaarten, reiswegen voor openbaar vervoer of auto, merchandising en meer”, vertelt Marc Lambotte, CEO van Agoria. “Nieuw dit jaar is dat we ook snel en efficiënt push-berichten kunnen versturen naar de gebruikers. Dat kan vooral handig zijn in geval van nood. De app laat toe om vlug te communiceren over de gebeurtenissen op het festival. Ook over waar het te druk is, communiceren we zodat het volk zich kan verspreiden. We leven in bizarre tijden, dus staat veiligheid voorop op de Antwerp Pride.”

Fotocollage

Verder wil de app ook bezoekers samenbrengen op het festival. “De Antwerp Pride-app biedt ook een fotodeelfunctie. Bezoekers die een foto nemen kunnen op de smartphone kiezen of ze die foto willen delen op de app. Die komt dan terecht in een collage die voor iedere gebruiker toegankelijk is. Op die manier brengen we de bezoekers een beetje samen en kan iedereen delen in de sfeer.”

Organisator Bart Abeel is alvast opgetogen om voor een tweede keer de app te introduceren. “We zijn zeer blij dat we voor het tweede jaar op rij een partnership kunnen opzetten met Agoria. De app bleek vorig jaar een enorm succes en het is fijn dat we dit succes kunnen verderzetten met deze vernieuwde en nog socialere app.”

De Antwerp Pride-app is vanaf nu te downloaden in elke grote appstore.