Kirsten Flipkens krijgt ticketje naar derde ronde cadeau van Safarova

Kirsten Flipkens staat in de achtste finales van het olympisch tennistoernooi. Nadat onze landgenote in de tweede ronde de eerste set tegen Safarova (WTA 29) gewonnen had met 6-2, gaf de Tsjechische er de brui aan. In de achtste finales de Duitse Laura Siegemund (WTA 32). In de eerste ronde zorgde Flipkens zaterdag voor een stuntzege tegen de Amerikaanse Venus Williams (WTA 6), die ze in drie sets uit het toernooi kegelde.

md

Kirsten Flipkens (WTA 61) speelt in de achtste finales van het olympisch tennistoernooi bij de vrouwen tegen de Duitse Laura Siegemund (WTA 32).

De 28-jarige Siegemund haalde het in de tweede ronde in twee sets van de Chinese Shuai Zhang (WTA 50): 6-2 en 6-4 na 1 uur en 27 minuten. De dertigjarige Flipkens profiteerde eerder op maandag van de opgave in de tweede ronde van haar Tsjechische tegenstandster Lucie Safarova (WTA 29), die er voor de start van de tweede set de brui aan gaf. In de eerste set had Flipkens, aan een sterk toernooi bezig in Rio, met 6-2 aan het langste eind getrokken.Een kwartfinale is bovendien niet onmogelijk, want in de onderlinge duels met Siegemund staat Flipper met 2-1 aan de leiding. Flipkens behaalde haar twee zeges wel jaren geleden, in het Duitse Hechingen in 2005 en een jaar later in het Franse Belfort. In het laatste duel tussen beide speelsters trok Siegemund vorig jaar in Luxemburg aan het langste eind.

"Niet erg dat ik maar één set hoefde te spelen""Het is heel jammer voor Safarova dat zij moet opgeven. Niemand wil op deze manier de Olympische Spelen verlaten. Ik denk dat ze wat ziek was", vertelde Flipkens na de wedstrijd. "Persoonlijk vind ik het zeker niet erg dat ik maar een set moest spelen, want ik ben nog niet gerecupereerd van de match tegen Venus (Williams, red). Ik ben tegen haar heel erg diep gegaan, mentaal en fysiek."Met haar plaats in de achtste finales (en een tweede ronde in het dubbel) mag Flipkens haar Olympische Spelen nu al een succces noemen. "Ik had nooit gedacht dat ik hier de derde ronde zou halen, zeker gezien de zware loting die ik kreeg. Eigenlijk waren mijn Spelen al voor de start geslaagd omdat ik hier mag zijn. Mijn hoofddoel was daarmee bereikt. De kers op de taart was mijn match tegen Venus. Nu komt er een derde ronde bij. We zullen zien wat het geeft. Of het Zhang of Siegemund wordt, maakt mij niet veel uit. Ik ken ze allebei niet zo goed."

Ook in het dubbelspel kon Flipkens aan de zijde van Yanina Wickmayer van een opgave profiteren. Zondag plaatste het duo zich voor de tweede ronde nadat het Kazachse duo Yaroslava Shvedova/Galina Voskoboeva er na één set genoeg van had. De Belgische tandem had net voordien de eerste set met 6-1 gewonnen. In de tweede ronde nemen de Belgen het op tegen de Spanjaarden Garbine Muguruza en Carla Suarez Navarro. Die wonnen met 7-6 (8/6) en 6-2 van de thuisspeelsters Paula Cristina Goncalves en Teliana Pereira. De Belgische tennissters mochten normaal gezien alleen maar in actie komen in het enkelspel, maar profiteerden van het forfait van de Taiwanese Hsieh Su-Wei.

Meer sportnieuws