© Robbie Depuydt

Vrienden brengen eerbetoon aan overleden Sebastiaan (25)

De vrienden van Sebastiaan Van Gassen (25) uit Schilde konden geen mooier eerbetoon aan hun overleden kameraad bedenken. Nog de hele maand tonen ze het werk van de jonge fotograaf langs een wandelroute in Schildehof.

jonathan bernaerts

Sebastiaan Van Gassen werd geboren en getogen in Schilde, in de schaduw van de kerktoren. Hij hield van de natuur. Als kind speelde hij vaak in de tuin en wandelde hij met de familie in parken, dierentuinen en natuurreservaten. Later kwam hij met vrienden vaak naar het park aan De Pond in Schilde.

Omdat de natuur en het milieu hem zo boeiden, wilde Sebastiaan milieubeheer studeren. Maar na de eerste weken universiteit, net voor zijn achttiende verjaardag, kreeg hij te horen dat hij ziek was. Na een moedige strijd overleed hij in mei van dit jaar.

In de acht lange jaren van zijn ziekte heeft Sebastiaan allesbehalve stilgezeten. Hij begon zich nog meer te verdiepen in natuurfotografie en legde een indrukwekkende collectie aan.

© Robbie Depuydt

“Hij legde alles vast”

“Als we vroeger met onze vriendengroep ergens naartoe gingen, was Sebastiaan altijd diegene met een camera. Hij wilde alles op foto vastleggen”, zegt Mathias Van Regemortel, een van Sebastiaans vrienden. “Later, toen hij ziek was, zat hij noodgedwongen veel thuis en was het moeilijker voor hem om weg te gaan. In die tijd heeft hij zijn hobby verder doorgedreven en is hij foto’s beginnen trekken van zijn nabije leefwereld, van de insecten, bloemen en planten in zijn tuin. Onder het motto: in elke hoek schuilt een pareltje.”

Als eerbetoon aan de jonge fotograaf uit Schilde selecteerden zijn vrienden twaalf foto’s. Ze plaatsten Sebastiaans werk in groot formaat, langs een wandelroute in het park. “Omdat Sebastiaan zo begaan was met ons leefmilieu, wilden we zijn werk in de natuur tentoonstellen”, zegt Mathias. “We hebben twaalf indrukwekkende foto’s van insecten geselecteerd. Ze werden in het groot afgedrukt. We stellen ze nog de hele maand verspreid over het park tentoon.”

Bezoekers kunnen het werk van Sebastiaan nog heel augustus bewonderen in park Schildehof in De Pond.

© Robbie DepuydtMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio