© Photo News

Opnieuw bokser gearresteerd voor aanranding in Olympisch dorp

Een Namibische bokser die meedingt naar een medaille op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro is gearresteerd voor de aanranding van een kamermeisje. Hij zit nu voor minstens vijftien dagen in de cel. Eerder belandde ook al een Marokkaanse bokser achter de tralies voor gelijkaardige feiten.

elaw

De 22-jarige Jonas Junias uit Namibië zou het kamermeisje hebben vastgepakt, geprobeerd hebben haar op een hardhandige manier te zoenen en zou haar zelfs geld hebben aangeboden in ruil voor seks. Zij heeft dat geweigerd en is meteen naar de politie gestapt. De bokser werd aangehouden in zijn kamer in het Olympisch dorp.

Junias zit nu preventief voor 15 dagen vast. Mogelijk blijft hij nog langer achter tralies, want hij mag de gevangenis van Bangú pas verlaten als het onderzoek volledig afgerond is. De kans bestaat dus dat zijn match tegen Fransman Hassan Anzille op 11 augustus niet kan doorgaan.

Vorige vrijdag werd ook al een Marokkaanse bokser aangehouden voor aanranding. De 22-jarige Hassan Saada zou twee schoonmaaksters van het Olympisch dorp hebben proberen te kussen en zou hun borsten hebben proberen aan te raken. De Marokkaan blijft tot nu toe in de cel.

Meer sportnieuws