© BELGA

Maxime Mottet - brons op het WK - haalt halve finale in Rio niet

Kleiduifschutter Maxime Mottet heeft zich maandag op de Olympische Spelen in het Braziliaanse Rio de Janeiro niet kunnen plaatsen voor de halve finales in de discipline trap.

In de kwalificaties eindigde Mottet op de tiende plaats op een totaal van 33 deelnemers, enkel de top zes stootte door naar de halve finales.

De 25-jarige schutter uit Libramont, op het WK nog goed voor brons, lukte maandag nog twee rondes in 24 punten, goed voor een eindtotaal van 116 punten. In het eerste deel van de kwalificaties had hij zondag 68 punten (23-22-23) gesprokkeld. Toen stond hij op een voorlopige zestiende plaats. Voor een plaats in de halve finales was een score van 118 punten nodig. De beste prestatie in de kwalificaties kwam met 122 punten op naam van de Italiaan Giovanni Pellielo (122).

Mottet: “Ik anticipeerde als een beginneling”

Ja, ik heb mijn eerste doel bereikt (top 12), maar met 116 (van de 125 kleiduiven, red) ben ik ontgoocheld over mijn prestatie. Mijn record is 122”, aldus Mottet. “Zoals elke deelnemer aan de Spelen ben ik ontgoocheld omdat ik geen medaille heb.” Mottet kan vooral geen vrede nemen met zijn prestaties van zondag. De eerste twintig kleiduiven schoot hij allemaal uit de lucht, maar uiteindelijk miste hij twee keer en sloot hij die ronde af op 23. “Dat mag me niet overkomen. Dit kwam niet door nervositeit of vermoeidheid. Ik wist waar de kleiduif naartoe ging, maar ik anticipeerde als een beginneling en dat speelde me parten.”

© BELGA

© BELGA

© Photo News

Meer sportnieuws