© WFA

Antwerpse politie geeft onthaalpersoneel pepperspray

Het burgerpersoneel dat in de Antwerpse politiekantoren het onthaal bemant krijgt eerstdaags een extra opleiding. Daarna zullen ze met pepperspray bewapend worden.

SaRe

Na de feiten van afgelopen weekend in Charleroi, waar Khaled Babouri twee politieagentes ernstig verwondde, heeft de Antwerpse politie beslist om enkele extra veiligheidsmaatregelen te treffen aan haar kantoren. Voorlopig worden er nog geen controleposten opgetrokken voor de burelen.

© WFA

“Daarvoor volgen we de aanbevelingen van het OCAD (het coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse, red.)”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. Toch wilde de korpsleiding een extra inspanning doen. “Voor de mensen die aan het onthaal werken zijn er enkele nieuwe richtlijnen”, aldus Bruyns. Zo moet het operationele personeel, zij die in uniform werken, steeds het dienstwapen dragen tijdens het werk aan het onthaal.

“Ons burgerpersoneel aan het onthaal wordt uitgerust met niet-lethale bewapening”, zegt Bruyns. “Dat is wettelijk voorzien en kan door de korpschef beslist worden.” Concreet zal zo snel als mogelijk begonnen worden met specifieke opleidingen voor het burgerpersoneel dat onthaalwerk doet, daarna zullen zij uitgerust worden met pepperspray.

“We zitten als korps heel hard in met de veiligheid van onze mensen”, aldus Bruyns. “Wat we nu doen is al een uitzonderlijke inspanning.”

Bekijk de reportage van ATV:

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio