© VTM

Stijn uit ‘Blind getrouwd’ voor strafrechter

Voor de correctionele rechtbank van Kortrijk is maandag een dossier behandeld van de Kortrijkzaan Stijn Van Poucke. Hij werd bekend via zijn deelname aan het VTM-programma ‘Blind getrouwd’. De dertiger riskeert een boete.

Op 22 augustus vorig jaar reed de Kortrijkzaan net na middernacht twee keer tegen de slagboom van de parking Damkaai. De slagboom kwam op de grond terecht, waarna beklaagde er met zijn voertuig over reed. “De reden is mij een raadsel, want hij had zijn ticket zelfs nog gevalideerd net daarvoor”, zei de openbare aanklager.

Tot tweemaal toe werd een minnelijke schikking voorgesteld. “Dat is helaas niet correct afgehandeld, wegens administratieve problemen wellicht. Ondertussen is de schade wel terugbetaald aan Parko”, lichtte advocaat Thomas Vandemeulebroucke toe. Hij vraagt opschorting van straf voor zijn cliënt.

Van Poucke was zelf niet aanwezig, omdat hij aan de slag was in de kledingszaak die hij samen met zijn broer uitbaat. Het vonnis volgt op 5 september.

© VTM

Seut

Van de drie duo’s uit ‘Blind getrouwd’ zijn alleen ­Nuria Gilizintinova en Stijn Van Poucke nog samen. De andere koppels vroegen de scheiding aan.

Geen verrassing voor de kijkers die konden zien dat de twee dolverliefd waren, al is niemand vergeten dat Nuria nogal schrok toen ze Stijn voor het eerst zag. “We vonden elkaar allebei een seut”, zeggen ze lachend, “en kijk nu!”

Stijn vertelt dat hij en Nuria snel bijdraaiden: “Op ons avondfeest voelden we al dat we veel gemeenschappelijk hadden.” ­Nuria zegt dat er vooral veel is gepraat. “Anders was het niet gelukt. Toch hadden we al een paar uur na de trouw afgesproken dat we na die vijf weken zouden scheiden, dat nam alle druk weg. Ik doopte onszelf de proefkonijntjes.”

Na een tijd groeiden de twee naar elkaar toe en werd beslist samen te blijven, al had Nuria Stijn “nog flink bij zijn pietje”: “Om hem te pesten heb ik hem de indruk gegeven dat ik toch wou scheiden, tot in het gemeentehuis. Hij was overdonderd.”

Relatietherapie

“We zijn nog steeds dolverliefd, maar we gaan wel elke maand naar een relatietherapeut: dat helpt”, lieten ze enkele weken geleden optekenen in TV Familie. “We pushen elkaar om onze ergernissen uit te spreken, we spelen psychiater voor elkaar. We zijn er gerust op dat ons huwelijk zal standhouden, maar we gaan eraan blijven werken.”

Hun BV-schap zorgt voor onophoudelijke geruchten over een mogelijke zwangerschap. “Er komen zeker kindjes, maar we nemen onze tijd en laten de natuur haar gang gaan”, besluit Nuria.